Fotball

Dommeren godkjente Bendtners offsidemål - dømmer ikke til helgen

Men dommersjefen avviser at Tom Harald Hagen blir straffet.

  • Marius Dahl

Tirsdag formiddag kom dommeroppsettet for den 27. serierunden i Eliteserien ut. Når Aalesund gjester Lillestrøm på Åråsen, blir det med Grue-dommer Hagen på sidelinjen som fjerdedommer.

Det ble hett rundt duoen etter søndagens storkamp i Bergen, der Rosenborg dro hjem med 3-0-seier. Trønderne hadde akkurat, mot spillets gang, gått opp i 1-0 da bergenserne fikk en kalddusj nummer to etter en times spill.

Nicklas Bendtner hadde akkurat gjort 1-0 da han fikk et gjennomspill og banket inn målet som gjorde at Brann stadion kokte over av frustrasjon. Mens rødtrøyene fikk to mål korrekt annullert før pause, ble Bendtners 2-0-mål godkjent. Da tok det fyr i Bergen og gjenstander fra frustrerte hjemmesupportere haglet.

Overså Helland-touch

Mike Jensens gjennomspill ble flikket gjennom av Pål André Helland. Sistnevntes touch gjorde Bendtner i åpenbar offside, men Hagen så ikke at Helland var borti ballen.

Heller ikke assistentdommer Isaak Bashevkin markerte for offside. Bashevkin går imidlertid på linjen «som normalt» under Strømsgodset - Sogndal kommende helg.

Tom Harald Hagen fikk merke Brann-fansens vrede under og etter storkampen mellom Brann og Rosenborg.
Les også

Huseklepp avslører: Disse Brann-spillerne er mest irriterende å møte på trening

– Tom Haralds oppfattelse var at ballen ikke var borti Helland, og han godkjente målet. Det ser voldsomt ut når det er offside, så jeg er med på tankegangen om at dette var en dårlig håndtering, men samtidig skal vi huske at han kun får én sjanse til å vurdere det, sier dommersjef Terje Hauge.

Likevel - det er ikke disse sekundene i Bergen som gjør at Hagen ikke er hoveddommer i den neste serierunden.

– Vi kan ikke gi karantene for dette

– Vi operer ikke med karantener i Norges Fotballforbund. Alle kan gjøre feil og denne feilvurderingen var marginal. Det kan se voldsomt ut at det blir 2-0 ut av denne situasjonen, men han fikk se situasjonen én gang. Det var offside hvis ballen var borti Helland og det var ikke mye. Da må han være på rett plass til rett tid for å avsløre det, sier Hauge.

– Hadde Bendtner skutt utenfor, hadde ingen diskutert denne. Vi kan ikke gi karantener for sånt, slår han fast.

Les også

Sjekk lista over RBKs storscorere: Akkurat nå er Bendtner hetere enn Brattbakk og Rushfeldt

Grunnen til Hagens degradering er altså så enkel som at han har dømt mange kamper i det siste.

Dømmer neste helg

– Dommeroppsettet fordeles fortløpende slik at alle kommer opp i 18-20 kamper. Nå har Tom Harald dømt tre helger på rad, og da er det naturlig å ha en helg fri og gå inn som fjerdedommer, sier dommersjefen.

Les også

«Nå er det bare synd på Brann»

– Han skal sannsynligvis dømme igjen neste helg. Sånn er mønsteret. Det er ikke naturlig å dømme mer enn tre runder på rad. Det må i så fall være ekstraordinært, påpeker Hauge.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Pål André Helland
  2. Nicklas Bendtner
  3. Rosenborg BK
  4. SK Brann
  5. Eliteserien