Fotball

Nordtveit rett inn på laget

<p>Arsenal-spiller Håvard Nordtveit går trolig rett inn på LSK-laget til serieåpningen mot Stabæk.</p>

Fotball / FootballReserve Game / ReservelagskampArsenal v Birmingham 2-317.09.2007Foto: Morten Olsen, DigitalsportHåvard Nordtveit - Arsenal
 • André Almløv

Ut fra de siste LSK-treningene virker det ganske tydelig at Håvard Nordtveit vil gå rett inn på laget som møter Stabæk på lørdag, selv om 18-åringen kom fra Arsenal så sent som tirsdag denne uka.

– Foreløpig er jeg veldig fornøyd med det jeg har sett av Håvard. Vi har ikke tatt ut noe serielag ennå, men Håvard er med i planene våre. Han kan spille både back og stopper, sier trener Henning Berg.

 • Eliteserien på web-TV: Vi tilbyr deg den beste opplevelsen fra samtlige kamper. Kjøp abonnement HER!
 • Er DU årets manager? Spill Elitemanager! Meld deg på nå
 • NYHET! Registrer deg og engasjer deg i vårt nye fotballsamfunn!

Ønsker spilletid

Nordtveit selv har glidd godt inn i LSK-miljøet og har imponert som høyreback på de siste treningene.

– Jeg kjemper om en plass på laget som alle andre selv om Arsenal har sendt meg hit for at jeg skal få spilletid, sier Nordtveit.

Her følger en liten oversikt over hvordan LSK-stallen ser ut før seriestart.

Keeper

Otto Fredrikson er tilbake fra skade og sto sin første kamp mot Elfsborg forrige lørdag. Er trolig trener Henning Bergs førstevalg, men 19 år gamle André Hansen har imponert etter overgangen fra Skeid i vinter, og vist seg som et godt alternativ.

Forsvaret

Arsenal-spiller Håvard Nordtveit (18) går trolig rett inn på laget som høyreback. Dermed skyver Lars Kristian Eriksen (fra Lyn i vinter) ut Stian Ringstad (17) på motsatt side. I midten er Pål Steffen Andresen kvitt en fot— og en kneskade som ødela store deler av forrige sesong og deler av vinteren. Kanskje får han endelig ut sitt store potensial denne sesongen. Frode Kippe er kaptein og selvskreven forsvarssjef. Hurtigheten i LSK-forsvaret gjør at laget kan presse høyere, slik at spissene får kortere vei til motstanders mål. Berg har mange gode erstattere hvis skadene melder seg. Både Vidar Riseth, Steinar Pedersen og Stian Ringstad kan gå rett inn uten å svekke laget betydelig.

Midtbanen

Magnus Myklebust er omskolert fra spiss til venstre kant, og har fått mye spilletid i vinter. Men unggutten Mathis Bolly (18) puster ham i nakken. På motsatt kant er Bjørn Helge Riise et soleklart valg foran Karim Essediri. Sentralt blir Khaled Mouelhi sjefen, mens den 19-årige ivorianeren Alhassane Dosso ser ut til å holde veteranen Espen Søgård ute av laget. Jon Anders Bjørkøy sliter med skade og vil ikke være aktuell for laget den første tiden.

Angrepet

Olivier Occean er mannen som skal score målene for Lillestrøm denne sesongen. Samtidig er veteran og toppscorer Arild Sundgot ”omskolert” til møtende spiss, og skal vinne duellene som skal sende Occean rettvendt mot mål med ballen i bena. Det andre alternativet Berg og hans angrepstrener Petter Belsvik har jobbet med er å sette nykommer Edwin Eziyodawa (20) fra Elfenbeinskysten inn sammen med Occean, med Sundgot liggende bak i offensiv midtbanerolle. Ellers er 19-åringen Bjørn Bergmann Sigurdson endelig spilleklar. Islendingen regnes som et stortalent og kan fort bli en joker.

Les også

 1. Åpner for å bli lenger i LSK

 2. Stabæk &laquo;spionerte&raquo; <br/>på Arsenal-Nordtveit

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien