Vraket Norge i fjor. Nå skal han spille mot Ødegaard & Co i hjembyen.

– Det blir spesielt, sier Bolton-aktuelle Bersant Celina (20).

  • Fredrik Saltbones

For under to år siden spilte Celina for det norske U21-landslaget. 12. juni skal han spille for Kosovo U21 mot Norge U21 på Marienlyst stadion i hjembyen Drammen.

– Det blir selvfølgelig spesielt. Det er ikke mer å si enn det, sier Bersant Celina til Aftenposten.

Den 20 år gamle norsk-kosovoeren kunne vært en viktig bidragsyter på norske landslag, men i fjor vraket han Norge til fordel for Kosovo. Det ble grundig omtalt i media.

Møter gode venner i hjembyen

Celina, som vokste opp i Drammen, virker å være lei av hele debatten. 20-åringen er fornøyd med valget han tok og trives med å representere Kosovo, der han har spilt tre kvalifiseringskamper for A-landslaget.

Nå skal han imidlertid spille for Kosovos U21-landslag, og 12. juni møter han flere gamle lagkamerater. På motsatt side på Marienlyst står nemlig gode venner av Celina.

Som ung spilte han masse med Martin Ødegaard og Iver Fossum i Strømsgodset, og etter det var han lagkamerat med Martin Samuelsen i Manchester City. I tillegg spile han sammen med flere av dem på det norske U21-landslaget.

I fjor fikk Bersant Celina et innhopp for Manchester Citys A-lag mot Chelsea i FA-cupen. Nå er 20-åringen aktuell for et utlån til det engelske Championship-laget Bolton.

– De er alle gode venner, så får vi se om vi er like gode venner på banen. Det blir gøy å spille mot dem. Jeg har ikke spilt mye fotball de siste tre-fire ukene, så jeg får prøve å komme meg i form, sier Celina.

Bekrefter Bolton-interesse

20-åringen har denne sesongen vært utlånt fra Manchester City, som eier ham, til Twente i Nederland. Der gjorde han sakene sine bra. Den kommende sesongen går det mot et nytt utlån.

Les også

Celina utsatt for politisk hets fra tribunen: – Jeg var veldig sint og skuffet

Til Aftenposten forteller Celina at det er høyaktuelt at han signerer for Bolton, som denne sesongen rykket opp til Championship (nest øverste nivå i England).

Etter det Aftenposten erfarer er Celinas reprentanter i dialog med den nyopprykkede Championship-klubben.

– Jeg vet at Bolton er veldig interessert i å signere meg. Men vi får se hva som skjer. Det er andre klubber som er aktuelle også, men jeg tror Bolton kan passe bra for meg. Klubber som rykker opp, kan overraske. Bolton er jo en stor klubb som egentlig tilhører Championship eller Premier League, sier Bersant Celina.