Fotball

Nordmann blir sportsdirektør i israelsk storklubb

Tor-Kristian Karlsen (40) har fått jobb i Israel.

Tor-Kristian Karlsen (t.h) var sportsdirektør – og administrerende direktør – i Monaco i snaut ett år. I løpet av sin tid ansatte nordmannen Claudio Ranieri (bildet) som manager.
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

Nordmannen, som tidligere jobbet som sportsdirektør i franske Monaco, er nå ansatt i den israelske storklubben Maccabi Haifa.

Det bekrefterklubben selv på sin hjemmeside.

– Jeg har jeg savnet det daglige arbeidet med én klubb, ett mål og presset som følger med en slik jobb. Det har vært godt å stå på utsiden en periode, men etter en stund savner man det, sier Karlsen til TV 2, som først omtalte saken.

Maccabi Haifa fra er en av de største klubbene i Israel. Hjemmearenaen Sammy Ofer Stadium har en kapasitet på 30.870 tilskuere. Klubben har vunnet den israelske serien 12 ganger — sist i 2011.

Les også

Ekspertene om Liverpool: - Det er Klopp som gir dem håp

Karlsen startet som speider

Maccabi Haifa nådde gruppespillet i Champions League i 2002 og 2009, i tillegg spilte laget i Europa League i 2011 og 2013. – Jeg er veldig takknemlig for å ha blitt gitt muligheten i Israels største klubb. Det er stor interesse rundt klubben, og dette er en stor utfordring som jeg virkelig gleder meg til. Israel blir det sjette landet jeg jobber i som ansatt, og jeg gleder meg til å lære mer om deres språk og kultur, sier 40-åringen til TV 2. Tor-Kristian Karlsen startet sin karrière innen fotballen som speider, Han jobbet blant annet for Grasshopper Club Zürich, Watford, Bayer Leverkusen, Hannover 96 og Zenit St. Petersburg fra 1996 og frem til han ble ansatt som sportsdirektør i Fredrikstad FK i 2008. Etter to måneder i jobben trakk han imidlertid seg på grunn av interne konflikter. Også i Monaco ble arbeidsforholdet kort. Han ble ansatt 12. mars 2012, forfremmet til administrerende direktør 10. september 2012 og 18. januar 2013 sluttet han av "personlige årsaker".

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages:

Les også

  1. Nå kan den evige toer endelig bli gullgutt

  2. Øyvind (33) har fått drømmejobb i europeisk storklubb

  3. Ingen har brukt mer penger på fotballspillere enn Kina denne vinteren

  4. Ødegaard raser ned på listen i stor talent-kåring

  5. Liverpool-stjernen: - Mamma og pappa låste meg inne

Les mer om

  1. Internasjonal fotball