Fotball

NFF vil be regjeringen la seniorene i bredden trene igjen, men ikke spille kamper ennå

Norges Fotballforbund (NFF) mener breddeklubbene kan bidra til å holde befolkningen i smitteberedskap dersom seniorene får lov til å trene med kontakt igjen.

Norges Fotballforbund (NFF) håper å få regjeringens tillatelse til å la seniorene på breddenivå trene igjen.
  • NTB

NFF skal i et møte med regjeringen mandag diskutere fremtiden til Fotball-Norge. Men i en tid der smitten sprer seg og statsministeren varsler en brems i gjenåpningen av samfunnet, vil ikke forbundet be om åpning for å la de over 20 år spille kamper i breddefotballen.

– Vi registrerer at situasjonen har forverret seg. Men vi håper at regjeringen vurderer helheten her. Det første målet vårt er å komme i gang med kontakttrening for seniorene. Det medfører ikke en stor smitterisiko, sier Alf Hansen, direktør for utvikling i NFF, til NTB.

– Vi forstår at det vil være mer risiko ved åpning for kamper, så det håper vi kommer i neste fase, sier Hansen.

Les også

Suksesstreneren ut mot myndighetenes håndtering av breddefotballen: – De har dratt det for langt

Ambassadører for smittevern

NFF-toppen mener en åpning av fotballen kan være med på å øke smittevernet i befolkningen. Han forteller at de har fått tilbakemeldinger fra spillere som har skjerpet seg også i det daglige etter å ha blitt møtt med smittekravene til fotballklubbene.

– Fotballen kan være en ambassadør i en tid der alle senker skuldrene, sier Hansen.

Han opplyser at det ikke har vært noen dialog mellom NFF og helsemyndighetene i forkant av mandagens møte.

– Vi tenkte det kunne være en god idé å ha et møte i forkant for å diskutere innholdet i vår koronahåndbok, de rammene vi setter for aktiviteten vår. Det har vi ikke fått, sier Hansen.

Les også

Helsemyndighetene avviser NFF i ny e-post: Breddefotballen må vente

Frykter at klubbmiljøer forvitrer

Han understreker at mandagens møte først og fremst vil dreie seg om breddefotballen. De som håper på flere tilskuere på eliteseriekampene, må dermed smøre seg med tålmodighet.

– Hva frykter dere vil skje dersom dere får nei til gjenåpning?

– Bekymringen vår har hele tiden vært at vi får enkelte klubbmiljøer som forvitrer, at motivasjonen til spillerne faller til et nivå der mange slutter. Vi er også bekymret for de frivillige som bidrar. Hvis konsekvensen er nedstenging av seniorfotballen i et helt år, så har vi utfordringer både økonomisk og med tanke på frafall.

– Hva kan dere gjøre for å hindre et slikt frafall hvis ingen over 20 år får spille eller trene?

– Vi må selvfølgelig gjøre det vi kan. Vi er opptatt av å holde motivasjonen oppe og ha sterke og robuste klubbmiljøer videre.

Les også

Nå skjer det idrettslederen fryktet: Koronaviruset raserte alt for dette laget

Kan ta tid

Barn og ungdom kom i gang med kamper fra 1. august. Erfaringene fra denne åpningen og forberedelsen til den, er ifølge Hansen et svært godt grunnlag for også å få seniorene i gang, og noe NFF håper blir en del av regjeringens vurdering.

– Det vi har lært er at vi må være tydelige i hele organisasjonen på at vi skal tenke godt smittevern i klubbene. Det er blitt gjort på en fremragende måte hele veien, og det må vi fortsette med. Vi må ikke få en holdning om at vi er tilbake til normalen, sier Hansen.

NFF har ikke fått noen signaler om hvor lang tid det vil ta fra mandagens møte til det eventuelt vil komme en ny avgjørelse.

Les mer om

  1. Breddefotball
  2. Norges Fotballforbund (NFF)