Fotball

Ull/Kisas protest forkastet: - Vi er fornøyde

Doms- og sanksjonsutvalget har konkludert med at 2-1-seieren til Sandnes Ulf opprettholdes.

Magnus Grødem ut, Jasmin Bogdanovic inn, bytte nummer tre. Senere kom ett til. Ett for mye.
  • Håkon Østmoe Brandsnes
    Aftenposten

Det melder Norges Fotballforbund.

Ull/Kisa sendte inn en protest etter 2–1-tapet for Sandnes Ulf. Sistnevnte skal ha brukt fire stopp i spillet for å foreta bytter, noe som er i strid med de nye reglene for innbytter.

Jessheim-klubben viste til tre protestgrunnlag:

  • Benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget, jf. reaksjonsreglementet.
  • «Grove feil ved dommerens forståelse eller praktisering av regelverket, men ikke feil i dommerens skjønnsutøvelse», jf. reaksjonsreglementet.
  • «Andre vesentlige forhold som har ledet til at kampen ikke ble avviklet på sportslige vilkår», jf. reaksjonsreglementet § 5-3 (1) bokstav e.
Les også

Sandnes Ulf brøt reglene: Nå legger motstanderen inn protest

Forkaster anken

Doms- og sanksjonsutvalget har nå forkastet anken. Et enstemmig utvalg vurderer at «dommerfeilen ikke har ført til at kampen ikke ble avviklet på sportslige vilkår.»

Utvalget bekrefter at det var en feil ved dommernes forståelse eller praktisering av regelverket, og at byttet ikke skulle ha funnet sted dersom reglene hadde blitt fulgt.

De vurderer derimot at det ikke er «overveiende sannsynlighet» for at kamputfallet ble påvirket som følge av byttet.

– Vårt svar i denne saken stemmer godt med beslutningen som er tatt. Feilen betydde ikke noe for kamputfallet. Vi er fornøyd med dommen og har lært, sier daglig leder Tom Rune Espedal til Aftenbladet.

Rogalands Avis meldte om saken først.

Andreas Aalbu, daglig leder i Ull/Kisa Fotball, er spent på om det nå blir «fritt frem for alle». Her med pappa Jan-Erik Aalbu.

Legger saken død

Ull/Kisa registrer at anken er forkastet og kommer ikke til å gå videre med saken.

– Denne problematikken vil komme for alle lag utover i denne sesongen og for oss var det en selvfølge å levere en protest med gjeldende regelverk, sier daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Andreas Aalbu, til klubbens hjemmeside.

– Vi har mer enn nok med oss selv for tiden, men ser at saken ikke har fått konsekvenser for noen. Så blir det spennende å se om slike bytter nå er fritt frem for alle, legger han til.

Les også

Innførte ny fotballregel i koronakrisen – nå blir den forlenget

«Ikke tilstrekkelig sannsynlig»

Byttet ble foretatt i det 95. spilleminutt. Dommeren la til ekstra tid som kompensasjon.

«Det er på det rene at det kan være en viss mulighet for at kamputfallet er blitt påvirket av at Sandnes Ulf formodentlig fikk byttet ut en sliten spiller med en med friskere bein. Det ble imidlertid ikke spilt mer enn et drøyt minutt etter at byttet var foretatt før kampen ble blåst av, og Utvalget finner det ikke tilstrekkelig sannsynlig at byttet har påvirket kamputfallet.»

Fotballens internasjonale lovkomité (IFAB) bestemte før denne sesongen at hvert lag kan gjøre fem bytter, men at de må foretås i løpet av maksimum tre stopp.

Det kan i tillegg gjøres bytter i pausen.

Les mer om

  1. Sandnes Ulf
  2. Ull/Kisa IL
  3. OBOS-ligaen
  4. 1. divisjon menn