Fotball

Manchester City-stjernen storspilte i seier

Kevin De Bruyne både scoret og hadde målgivende da Manchester City slo West Ham i den utsatte Premier League-kampen onsdag.

Manchester Citys Rodrigo satte inn det første målet mot West Ham.
  • NTB

MANCHESTER CITY - WEST HAM 2–0

Kampen skulle egentlig blitt spilt 9. februar, men ble utsatt på grunn av uvær. Da kampen først ble spilt onsdag, blåste det friskt rundt bortelagets keeper Lukasz Fabianski.

Etter 90 minutter i Manchester sto det 2-0 på måltavla, men det kunne fort vært mer. Kevin De Bruyne, banens gigant, foret medspillerne med krempasninger, og herjet med rådville West Ham-spillere.

Da han gikk av banen ti minutter før slutt hadde han notert seg for en målgivende og en scoring.

– Det var helt greit. Det er tre uker siden sist kamp, og du kunne se på oss at vi var litt rustne. Men vi spilte en god kamp, sa De Bruyne til BBC etter kampen.

City slo dermed tilbake etter 0–2-nederlaget for Tottenham i forrige Premier League-kamp.

Les også

City-eiernes regime kaster kritikere i fengsel. Nå går sjeikene til krig mot fotballmakten.

Enveiskjøring

Det var enveiskjøring i Manchester i første omgang. At hjemmelaget ledet med bare ett mål til pause kan West Ham takke hjemmelagets Gabriel Jesus for. Den brasilianske spissen misbrukte to enorme muligheter i løpet av kampens første femten minutter.

Men etter halvtimen spilt kom omsider den første scoringen. Da Rodri satte inn omgangens eneste mål etter en corner var det nesten en selvfølge at det var Kevin De Bruyne som var nest sist på ballen.

Det var sesongens 16. assist for belgieren.

West Ham framsto tannløse og produserte fint lite på Citys banehalvdel. Med unntak av en halvsjanse to minutter før pause var det ikke noe som skremte hjemmelagets supportere.

Les også

Anklager om «falske» milliarder og løgner: Derfor ble Manchester City utestengt fra Europa

Kevin de Bruyne både scoret og hadde målgivende i onsdagens seriekamp mot West Ham.

Scoret sitt åttende

2. omgang fortsatte der den første slapp. City styrte spillet, mens West Ham hadde mer en nok med å holde vertene på avstand.

Kvarteret inn i omgangen var De Bruyne på farta igjen, og denne gangen hadde han byttet ut servitørrollen da han selv doblet hjemmelagets ledelse. Bernardo forsøkte å dra seg fri inne i boksen, noe som endte med at De Bruyne banket ballen inn i nærmeste hjørne.

Det var hans åttende mål for sesongen.

Etter å ha herjet med gjestene i nesten 80 minutter ble banens gigant byttet ut. Da pustet trolig gjestene lettet ut. Kampen ebbet ut uten flere scoringer, og City vant fortjent 2-0.

Les også

  1. Manchester City utestenges fra Champions League

  2. Manchester City-straff kan gi Solskjær en stor fordel

Tøft kampprogram

Dermed befestet Manchester City 2.-plassen på tabellen. De regjerende mestrene ligger hele 22 poeng bak Liverpool, men bare fire poeng foran Leicester på plassen bak. Nettopp Leicester er motstander neste runde, den kampen spilles på bortebane for de lyseblå.

De to neste rundene etter Leicester-kampen står Arsenal (h) og byrival Manchester United (b) for tur. Pluss på et dobbeltoppgjør mot Real Madrid i mesterligaen så får du et rimelig tøft program for Pep Guardiola og hans menn de kommende ukene.

Snakket om Uefa-straffen

Fredag kom nyheten om at Manchester City straffes av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for brudd på reglene om økonomisk fair play med utestengelse fra europacupene i to år.

De Bruyne sier de fikk nyheten mens de var på ferie, og at de etter pausen har trent som normalt.

– For oss spillerne er det lite som er forandret. Vi har fortsatt to cuper å spille for, samt mesterliga. Vi håper vi kan finne rytme og flyt raskt slik at vi kan vinne noen titler, sa De Bruyne

Også West Ham går inn i en tøff periode. Neste runde går turen til Liverpool for å møte de suverene serielederne. Deretter venter blant annet Arsenal, Tottenham og Chelsea på de fem neste kampene.

Det passer dårlig for et lag som kjemper for å beholde plassen i Premier League. London-laget ligger for øyeblikket under streken, på 18.-plass.

Premier League

SVUTMP
1Chelsea54101211113
1Liverpool54101211113
3Manchester United5410134913
4Brighton & Hove Albion540174312
5Manchester City53111111010
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Manchester City
  2. Premier League
  3. West Ham United FC