Nordmannen kaptein da Arsenal ble for sterke

Arsenal slo Olympiakos i Europa League.

Omar Elabdellauoi var kaptein da Olympiakos tok imot Arsenal torsdag kveld.

OLYMPIAKOS - ARSENAL 0–1

Alexandre Lacazettes mål i det 81. minutt ga fjorårsfinalist Arsenal en opptur med 1-0-seier borte mot Olympiakos i første kamp i Europa Leagues 16-delsfinale.

Bukayo Saka fikk ballen fra Pierre-Emerick Aubameyang, forserte på venstrekanten og slo et flatt innlegg som Lacazette bredsidet i mål fra kort hold. Dermed tok gjestene fra London en fortjent seier.

Den kunne blitt større, for etter 1-0-målet fikk Lacazette en kjempesjanse til å doble ledelsen på en kontring, og i det 86. minutt nikket Arsenals Sokratis Papastathopoulos i tverrliggeren.

Olympiakos, med Omar Elabdellaoui som lagkaptein, innledet kampen sterkt og hadde gode perioder senere også, men alt i alt var Arsenal det beste laget.

Lacazette ble matchvinner for Arsenal.

Sterk Arsenal-rekke

Mathieu Valbuena hadde en stor sjanse for hjemmelaget allerede i åpningsminuttene, men Bernd Leno sto for en god redning.

Lacazette hadde Arsenals første store sjanse, men han skjøt svakt utenfor fra kort hold på innlegg fra Gabriel Martinelli.

Arsenal festet grep om kampen utover i 2. omgang og innkasserte en ny seier. Laget er nå ubeseiret i ni kamper i ulike turneringer.

MER FRA EUROPA LEAGUE:

Wolves-triumf

Premier League-kollega Wolverhampton tok også et langt steg mot åttedelsfinale da La Liga-laget Espanyol ble slått 4-0.

Diogo Jota scoret tre av målene, mens Ruben Neves skrev seg i målprotokollen med et kanonskudd fra langt hold. Jota gjorde hat trick for annen kamp på rad i turneringen.

Skotske Rangers jublet også etter å ha vendt 0-2 til seier 3-2 over portugisiske Braga med mål av Ianis Hagi (2) og Joe Aribo i siste halvdel av 2. omgang.

APOEL Nikosia, som nylig sparket trener Kåre Ingebrigtsen, tapte 0-3 hjemme for sveitsiske Basel. Tidligere Rosenborg-spiller Mike Jensen, som ble hentet til klubben av Ingebrigtsen, spilte hele kampen.