Fotball

Ferdig som Barcelona-trener tre dager etter fiaskoen

Etter åtte måneder i jobben er Quique Setién ferdig som Barcelona-trener. Nådestøtet ble 2-8-tapet for Bayern München i kvartfinalen i Champions League nylig.

Quique Setién er ferdig som Barcelona-trener.
  • NTB

Avskjedigelsen var ventet og ble bekreftet av klubben mandag kveld

Setién hadde opprinnelig kontrakt med Barcelona frem til juli 2022. Han erstattet Ernesto Valverde i januar, men klarte ikke å sikre den seiersvante klubben et trofé.

Fredag ble klubben til de grader utspilt av Bayern München i Champions League. 2-8-tapet er det første seksmålstapet til klubben siden 0-6 mot byrival Espanyol i 1951.

Les også

9 grunner til at Champions League-semifinalistene har kommet så langt

Mandag møttes styret for å diskutere fremtiden. Nyhetsbyrået DPA skrev i forkant at beslutningen om å sparke trener Setien ville bli endelig tatt der.

Sportsdirektør Eric Abidals fremtid skal også være oppe til diskusjon, og det samme gjelder angivelig fremtidsplanene til klubbpresident Josep Bartomeu. Sistnevnte er i utgangspunktet valgt for ytterligere ett år, men er under press for å innkalle til et ekstraordinært presidentvalg i klubben allerede nå.

Flere trenerprofiler er nevnt som mulige Setien-erstattere. Nederlandske Ronald Koeman skal stå høyt på listen. Han har en fortid som Barcelona-spiller.

Koeman er i øyeblikket landslagssjef i hjemlandet.

Barcelona ble nummer to i årets La Liga og røk ut i kvartfinalen i den spanske cupen.

(©NTB)

Les mer om

  1. FC Barcelona
  2. Champions League