Fotball

Slik blir TILs lag mot Bayern Münchens overmenn

Mikael Norø Ingebrigtsen er en av to nye som får tillit fra start når TIL spiller mot mesterligalaget Rostov mandag formiddag.

Mikael Norø Ingebrigtsen ser fram til å møte russiske Rostov i Tyrkia mandag.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

TILs siste treningskamp i Tyrkia er av det spesielle slaget. På den andre banehalvdelen står det russiske storlaget Rostov. De skal om halvannen uke spille 16-delsfinale i Europa League mot tsjekkiske Sparta Praha.

I høst ble de nummer tre i en mesterligagruppe med Bayern München og Atlético Madrid. Høydepunktet for Rostov inntraff naturlig nok da de slo Bayern München 3–2 på hjemmebane i slutten av november.

Les også

Topplaget reiser opp og ned fra Tromsø samme dag: - Det blir en utfordring

Tjente 150 mill. i høst

Og for å sette i perspektiv hva slags klubb Gutan skal møte har Rostov tjent cirka 150 millioner kroner på deltagelsen i mesterligaen i høst. Det alene er opp mot tre årsbudsjett for Tromsø Idrettslag.

– Det sier litt, og er enorme summer. Vi på vår side må bare ha troen på det vi driver med, selv om vi møter et lag som kommer fra mesterligaen. Hvis vi er på vårt beste så kan vi klare å få til noe, men det er en vanskeligere motstander enn Trencin som vi møtte på torsdag, sier Mikael Norø Ingebrigtsen, som spiller fra start for TIL.

– Er man i det gode selskap omsettes det for helt andre verdier enn det vi er vant til. Vi møter et vanvittig godt lag, og jeg regner med at de stiller med sterkt lag. Jeg har det ikke fra offisielle hold, men dette skal være den siste kampen før de spille mot Praha, sier hovedtrener Bård Flovik, som ga spillerne laget etter treningen søndag formiddag.

Ingebrigtsen erstatter Aron Sigurdarson som venstrekant. Sigurdarson er reist til USA for å spille landskamp for Island kommende onsdag. Det skjer etter en utfordrende vinter for Ingebrigtsen. Hele desember var han nærmest sengeliggende på grunn av lungebetennelse.

– Vi håper at han står cirka en time på banen. Han mistet dessverre mye av desember, og er litt bak de andre, men jeg tror det er fint om han kommer godt i gang, sier Flovik.

Les også

Her ryker Tromsø-spillerne i tottene på hverandre

Flere nye i troppen

Den andre endringen fra forrige treningskamp er at Gudmund Taksdal Kongshavn kommer inn for Filip Loncaric i målet. I tillegg er Hans Norbye, Jostein Gundersen og Slobodan Vuk inne i troppen. Gjermund Åsen er det fortsatt usikkert om er med på kampen.

– Vi ser for oss at de fleste får spilletid, sier Flovik.

TILs lag: Gudmund Taksdal Kongshavn – Christian Landu-Landu, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen – Magnus Andersen, Jonas Johansen, Morten Gamst Pedersen, Mikael Norø Ingebrigtsen – Runar Espejord, Thomas Lehne Olsen.

På benken: Filip Loncaric, Gustav Severinsen, Henrik Johnsgård, Peter Aas, Hans Norbye, Slobodan Vuk og Jostein Gundersen.

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Bayern München
  3. Europa League
  4. Tyrkia
  5. Tromsø
  6. Island