Fotball

Start har bare to spissmål siden denne mannen reiste i fjor sommer

Det håper lokale Lasse Sigurdsen (18)  å gjøre noe med i kveld.

MÅLSCORER: Start har scoret lite etter at Matthias Vilhjalmsson forsvant til Rosenborg i fjor sommer. Her jubler han for mål mot Brann forrige helg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

  • Pål W. Jørgensen

DIREKTE 19.00:

Les også

Følg Start - Sarpsborg og chat med FVNs reporter

— Et mål hadde gjort veldig godt. Jeg trenger en god opplevelse nå, sier Lasse Sigurdsen etter onsdagens Start-trening på Sparebanken Sør Arena.

TUNG ARV: Lasse Sigurdsen (18) venter fortsatt på sitt første mål i eliteserien. Foto: Pål Wollebæk Jørgensen

Unggutten fra Flekkerøya kommer nok en gang til å starte som spiss for et Start-lag som sliter med å lage mål. Mot Odd søndag skapte ikke lage en eneste kvalifisert målsjanse. Kun morgendagens motstander Sarpsborg har scoret mindre enn Start i årets eliteserie. På VGs statistikk over skapte målsjanser i de første fem kampene, er Start helt nederst. Kun ti sjanser har sørlendingene kommet til – fattige to i snitt per kamp. Rosenborg er suverent best 41 målsjanser – drøye åtte per kamp.

Vil ha flere innlegg

Samtidig har ingen av Starts spisser scoret mål i serien i år. Etter at Matthias Vilhjalmsson forlot klubben i fjor sommer har det kun vært to spiss-scoringer i eliteserien. Lars-Jørgen Salvesen mot Bodø/Glimt 8.august i fjor, og Mads Stokkelien mot Stabæk i nest siste serierunde i 2015. — Det er ingen tvil om at vi har en del å gå på offensivt. Vi må tørre å slippe oss mer løs og spille oss til gode innleggs- og scoringsmuligheter. Dette øver vi på hver trening, og ønsker å se igjen i kamp, sier Start-treneren. Han får støtte av fjorårets toppscorer, Kristoffer Ajer.

Ajer spiller spiss sammen med Sigurdsen torsdag kveld.

— Vi må duellere mer – blø for drakta. Defensivt har vi vært bra, men fotball handler først og fremst om å score mål. Før Odd-kampen var vi litt nervøse, og det nytter ikke, sier 18-åringen.

Tidkrevende

Punktene Steinar Pedersen nevner tar tid å øve inn. Men han mener laget er på god vei.

— Det tar tid å jobbe med relasjoner, både offensivt og defensivt. Vi er på vei, og har stor tro på det vi gjør. Det er umulig å si hvor lang tid det vil ta, men jeg merker bedring for hver trening, sier treneren, som fram til EM-pausen skal lede laget sitt i potensielt 11 kamper fram til 29. mai.

— Det er en travel kampperiode vi er inne i, så vi vil få nye svar hele tiden.

Tror på seier

Bortsett fra en helsvart bortekamp mot Odd søndag, da Start tapte 0-3, har kristiansanderne vært solide defensivt i serieåpningen – noe også statistikken viser. Start har sluppet motstanderne til 23 målsjanser (4,6 per kamp), og ligger med det på en delt 7. plass. På 30 kamper i fjor var tallet 184 (6,13 i snitt) – nest dårligst i eliteserien.

— Det har vært viktig å få satt forsvaret, så skal vi bli bedre offensivt i tiden som kommer – for det må vi bli, sier keeper Håkon Opdal.

Torsdag får sørlendingene besøk av Sarpsborg 08 – laget som før kampen ligger på jumboplass i eliteserien. Østfoldingene er det eneste laget som har scoret færre mål enn Start, med kun én nettkjenning. Start har 20 seriekamper på rad uten trepoenger. 4. juli i fjor slo de Stabæk 4-1 i Kristiansand.

— Vi ønsker å levere en topp prestasjon mot Sarpsborg 08, skape mange sjanser og vinne. Det hadde betydd mye for hele gruppa å vinne en kamp igjen, sier Steinar Pedersen.

— Vi skal vinne, supplerer Kristoffer Ajer.

Se sendingen før Start - Sarpsborg 08:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. IK Start