Fotball

Legger ned supporterklubb etter billettpris-krangel

Supporter-styremedlem refser TILs pris politikk. Nå legger supporterklubben ned.

TIL-supporterne i Forza Tromsø er misfornøyde med billettprisen.
  • Lars Eidissen

Tidligere TIL-junior og Forza Tromsø-styremedlem Vegard Emaus Nikolaisen går hardt ut mot TIL i et flammende Facebook-innlegg. Hele innlegget kan du lese nederst i saken.

Vegard Emaus Nikolaisen.

"Prisene på sesongkort for supporteran skal skrues opp. Den entusiasmen og troa jeg satt igjen med etter Glimt-kampen er borte. Forza Tromsø kommer etter all sansynlighet til å være et dødt kapittel," skriver Nikolaisen blant annet.

Les også

Styreleder mener ”Bummen” ikke bør gå til TIL

Han vokste opp 200 meter fra Alfheim. Den nå trondheimsbaserte eiendomsmegleren var som juniorspiller med å vinne NM-cupen med TIL i 2010. — Jeg har aldri ytret meg negativt om TIL utad før. For jeg er veldig glad i den klubben. Men det bikker over når det er folk som prøver å gjøre så mye for å få opp entusiasmen uten å få gehør, utdyper han til iTromsø.

- Samme nivå som i fjor

TIL-direktør Ulf Johansen bekrefter at klubben har vært i møter med Forza Tromsø om billettprisene for neste sesong, og er forberedt på nye møter.

Han har følgende reaksjon når han får gjengitt innlegget til Vegard Emaus Nikolaisen:

— Jeg må si at det er leit hvis de føler det sånn. Vi ønsker å ha Forza med oss videre.

Johansen forteller at prisene for supportere ikke økes, som Nikolaisen skriver, men holdes på samme nivå på 1500 kroner. Forza Tromsø skal ha hatt et "motkrav" om en årspris på 1.000 kroner for supportere i møtene.

— Vi skal fortsatt ha videre møter med dem. Vi ønsker fortsatt å ha et samarbeid med dem. De ønsker adskillig rimeligere, men vi føler ikke det er riktig, sier Ulf Johansen.

Les også

Supporterne reagerer på svakt Tromsø

Billigere i Glimt

iTromsø har i ettermiddag sjekket prisene for supporterne til Bodø/Glimt og Rosenborg.

Styreleder i Bodø/Glimt, Mads Torrissen, opplyser at Glimts organiserte supportere må betale 1.000 for et årskort på klubbens nytribune.

Espen Viken i Rosenborgs supporterklubb, Kjernen, opplyser at de må ut med 1.495 kroner for å se alle hjemmekampene til Norges beste lag.

— Og da får vi gjerne en gratis kvalikkamp i Europa League på kjøpet. Vi har et godt forhold til ledelsen, som var innom oss også og feiret seriegullet, understreker Viken.

Kan bli nedlagt

Nikolaisen skriver altså i sitt innlegg at Forza Tromsø kan bli nedlagt.

— Det synes jeg er kjempeleit. Hvis det er sånn at de skal diktere oss for at de skal være der fortsatt, så synes jeg det er kjempeleit. Det er trist hvis det er det de velger å gjøre, sier Ulf Johnasen.

Sent torsdag kveld bekreftet også Forza Tromsø at de legger ned.

Her er hele Facebook-innlegget til Vegard Emaus Nikolaisen:

«Æ e ekte TIL-gutt. Vokste opp rett ovenfor Krysset Kiosk, 200 meter unna Alfheim og gikk på hver eneste hjemmekamp fra år 2000. Har 10-11 år som spiller i klubben og va så heldig at æ fikk være med på å vinne NM for junior, på Alfheim. Blei ydmyka på Ullevaal i 2012 og etter det med i gjengen som grunnla Forza Tromsø i 2013. Det som foregår i brakken på Alfheim om dagen skremme mæ.

Siste hjemmekamp for året. Glimt hjemme. En avgjørende kamp for å berge plassen. Alfheim e nær utsolgt. Gikk rykta om at det va en av de bedre kveldan på Alfheim i nyere tid. Denne kampen ga mæ håp. Håp om neste år. Unge lokale spillera på vei opp – entusiasmen blant tromsøværingan likeså.

Forza Tromsø har slitt tungt i år. Oppmøtet på enkelte kampa hjemme har vært pinlig lavt. Har sett at min gode venn, Morten Killingberg har stått på som få andre ville gjort.

Supportergrupperinga har tatt penga av egen lomme for å kjøpe biletta som blei delt ut gratis for å få folk på kamp. Forza Tromsø tok flere gang initiativ for å prate med ledelsen i TIL for å finne løsninge for type bilettløsninge som kunne være gunstig for supporteran av klubben, slik at man fikk fylt Alfheim i de livsviktige kampan utover høsten. Va TIL interessert i dette? Nei. Æ blir rett og slett forbanna og rystet over beskjeden fra Tromsø IL etter sesongslutt.

Prisan på sesongkort for supporteran skal skrues opp. Den entusiasmen og troa æ satt igjen med etter Glimt-kampen e borte. Forza Tromsø kommer etter all sansynlighet til å være et dødt kapittel. Nok en gang vise Tromsø IL koffer oppslutninga i byen kun går en eneste vei – nedover. Sparkinga og karakterdrapet på Steinar Nilsen va en ting. No velge man altså skru opp prisan på et produkt som allerede e alt for dyrt for studenta, ungdomma og barn. Det blir altså enda dyrere å dra på kamp neste år. Og det med en attraksjon mindre, Forza Tromsø.

Æ håpe virkelig ikke at det sitt folk i brakka å lure på koffer folk ikje kommer på kamp...

Eya TIL.»

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL