Fotball

Skjølsvik kan slippe karantene

Aksel Berget Skjølsvik og Tom Rune Espedal har skriftlig bedt om at Aksel Berget Skjølsvik ikke får karantene etter utvisningen. Det kan disiplinærutvalget ta hensyn til.

 • Lars Fisketjøn

– Vi har skrevet en redegjørelse til disiplinærnemda der Aksel forteller sin versjon av det som skjedde. Vi ber om st disiplinærutvalget ikke gir karantene, og at de hvert fall behandler Aksel mildest mulig, sier daglig leder Tom Rune Espedal til Aftenbladet.

Disiplinærutvalget behandler saken onsdag, og da kan Berget Skjølsvik frifinnes.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi har mulighet til å gi fra null til tre kampers karantene. Det er en stund siden sist vi ikke ga karantene, men det har skjedd noen få ganger, sier Eirik Lindstrøm, leder av disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund (NFF).

Han viser til Strømsgodset Adam Larsen Kwarasey som slapp karantene for det røde kortet han pådro seg i en kamp mot Strømsgodset i andre serierunde 2011.

STRIDENS KJERNE: Aksel Berget Skjølsvik ble utvist etter denne taklingen. Nå klager klubben.

Taklet som bakerste mannPå stillingen 2-1 til Lillestrøm var hjemmelagets Moryke Fofana på vei alene gjennom med Sandnes Ulf-keeper Hannes Thor Halldorsson. Berget Skjølsvik takler ham bakfra på Sandnes Ulfs halvdel. Selv om TV-bildene viser at det var en vanskelig situasjon for dommer Tom Harald Hagen, viser de også at Berget Skjølsvik var på ballen. Fofana gikk i bakken og fikk frispark, mens Berget Skjølsvik fikk direkte rødt kort.

Alle i Sandnes Ulf en situasjon fra 16. mai 2012 friskt i minne. Daværende keeper, Bo Andersen, traff en motspiller i ansiktet med foten ved en duell i feltet. Dommeren dømte ikke frispark, men i etterkant gikk Norges Fotballforbund inn og ga Andersen karantene.

– Vi ønsker ikke å klage på dommerne for alt mulig, men vi mener dette var en grov feil som fikk innvirkning på kamputfallet, og da mener vi det er viktig at også dommerne får beskjed om noe ikke er godt nok, sier Espedal.

Dommer Tom Harald Hagen har ikke svart på henvendelse fra Aftenbladet.

Sportsdøgnet:

Les også

 1. Fjortiser lo av Sandnes Ulf-kapteinen etter tapet

 2. Se all dramatikken fra Ulfs batalje mot Lillestrøm

 3. Slik forklarer Vaagan Moen straffesuksessen

 4. - Reneste taklingen jeg har foretatt

 5. Rasende Skjølsvik utvist da LSK tok sin første seier

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Kristiansund137241312123
4Rosenborg146442619722
5Vålerenga145632520521
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sandnes Ulf