Fotball

Bekreftet: Tim Sherwood ferdig i Tottenham

Spurs-manageren har fått sparken.

Tim Sherwood fikk ikke mer enn et halvt år som Tottenham-mananger. NTB scanpix

 • Jørgen Tjærnås

Tim Sherwood er ferdig som manager i Tottenham. Det kunngjør londonklubben på sitt nettsted tirsdag. Engelskmannen overtok etter André Villas-Boas i desember, men får ikke lede hvittrøyene neste sesong etter å ledet Spurs til 6.-plass i år.

Tottenham skriver i pressemeldingen at de har valgt å benytte seg av en klausul i kontrakten de hadde med Sherwood. En klausul som sa at de kunne avbryte kontrakten med manageren etter sesongen.

Har vært ryktet ut

«På vegne av klubben ønsker jeg å takke Tim for innsatsens han har lagt ned for klubben de siste årene. Vi ønsker ham all mulig lykke videre i managerkarrieren» , sier klubbens styreformann Daniel Levy i en pressemelding.

«Nå som sesongen er over ser vi framover, og har startet prosessen med å finne en ny manager. Vi har en talentfull tropp og flere spennende spillere på vei opp. Vi skal bygge videre på denne sesongen, og forsøke å utvikle oss og å levere prestasjoner som forventes av denne klubben», sier Levy videre.

Sherwood fikk en 18-månederskontrakt da André Villas-Boas fikk sparken i høst. Men nå har Tottenham altså bestemt seg for at det engelskmannen ikke viste var godt nok.

At Sherwood nå fikk sparken kom langt fra ut av det blå. Ryktene har lenge gått om at han var ferdig ved sesongslutt, og ryktene viste seg altså å stemme. Louis van Gaal var tidlig et navn som ble hyppig nevnt som ny manager, men han ser nå ut til å havne i Manchester United.

Southampton-sjef overtar?

Nå er Southampton-manager Mauricio Pochettino bookmakernes favoritt til å ta over London-klubben. Argentineren ledet laget sitt til en imponerende 8.-plass i år. Også David Moyes, Frank De Boer, Rafael Benitez og Michael Laudrup er blant de som gir lavest odds.

Men det er langt fra sikkert at Sherwood blir stående lenge uten jobb. Brighton, som røk ut av playoff i Championship nylig, står uten manager før neste sesong. Og allerede før Sherwood nå mistet jobben i Tottenham var han stor oddsfavoritt til den jobben.

Sherwood ledet Tottenham i 28 kamper denne sesongen. Det endte med 14 seirer og 10 tap for den tidligere midtbanespilleren.

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Tottenham Hotspur FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Sherwood: - Jeg er den beste manageren Tottenham har hatt

 2. FOTBALL

  Pochettino klar for Tottenham

 3. FOTBALL

  Sherwood favoritt til WBA-jobben

 4. FOTBALL

  Skremte Jesus, vant Villa-folket

 5. FOTBALL

  Sherwood ny Villa-manager

 6. FOTBALL

  Rose-scoring var nok for Tottenham