Fotball

Søderlund bommet - RBK 2 på vei ned

Alexander Søderlund skulle redde RBK 2 fra nedrykk, men misset to ganger alene med keeper.

Alexander Søderlund gratulerte Herds spiller Christoffer Rekdal med tre poeng som gjør at gjestene har håp om å berge plassen i 2.-divisjon. For RBKs del må det er mirakel til.
  • Tor Asle Kleveland

Den tidligere landslagsspissen Alexander Søderlund skulle redde RBK 2 fra nedrykk, men misset to ganger alene med keeper da RBK 2 også tapte for nedrykkstruede Herd 0-1 på Lerkendal lørdag formiddag.

Nå kan bare et mirakel redde RBK 2 fra å unngå nedrykk til 3.divisjon — for første gang i klubbens historie. To kamper før slutt er det seks poeng opp til Molde 2 på trygg plass. RBK 2 møter i neste kamp opprykksjagende Raufoss borte og avslutter mot Byåsen hjemme. Laget må vinne begge sine kamper samtidig som Molde 2 taper begge sine. Molde 2, som greide 2-2 mot Raufoss lørdag, har Byåsen borte og Træff hjemme i siste kamp.

Mens andre A-spillere var på ferie, stilte Søderlund opp og prøvde det han kunne. Men det skinte gjennom at han fortsatt var noe hemmet av sin skade som har satt han utenfor A-laget i over en måned .

— Jeg har hatt kun to fotballøkter før kampen etter skadeavbrekket, så det var vel ikke mer enn så som så dette, men jeg kom nå meg gjennom kampen, sier Søderlund, som hinket på foten utover i 2. omgang.

— Det er en muskel på fremsiden av låret som er røket, så jeg må trene opp musklene rundt og det vil ta litt tid før jeg blir helt bra igjen, men jeg stilte nå opp for laget.

- Hvor mye hemmet det deg ved dagens prestasjon?

— Nå har jeg ikke spilt fotball og trent skikkelig på over en måned, så formen er så der. Og i tillegg så har jeg litt mer å gå på. Jeg er vel ikke mer enn 80 prosent, sier han.

Kunne avgjort

- Du hadde store sjanser alene med keeper til å avgjøre?

— Ja, jeg merker at det er en stund siden jeg har spilt, men selvfølgelig skulle jeg hatt minst to mål i dag, så det får jeg ta på min kappe.

- Det blir jo litt avgjørende for den situasjon RBK 2 er i?

— Ja, jeg vet ikke hvordan det har gått med de andre lagene, men slik er det bare. Mens andre er på ferie så stiller jeg i hvert fall opp, sier Søderlund.

RBK 2, som også var forsterket med en god Per Verner Rønning i midtforvaret, spilte seg til syv store sjanser og burde ha avgjort lenge før Herds innbytter Kenneth Diallo scoret seiersmålet i det 86. minuttet. Han løp fra RBK-forsvaret og plasserte ballen sikkert forbi Jacob Storevik i RBK-buret.

Sesongen i ett nøtteskall

RBK–trenerne Roger Naustan (som trente Byåsen i fjor) og Finn Morten Moe (som også rykket ned som Strindheim-trener i fjor) hadde en blytung dag på jobben.

— Dette oppsummerer vel litt sesongen i et nøtteskall. Vi har brent store sjanser i hver kamp, tapt fem eller seks kamper fra det 85. minuttet og inn, og fikk en trang start med mange uavgjorte kamper tidlig i vårsesongen som gjorde at vi kom bakpå. Og det er vel en klubbpolitisk situasjon som også har virket inn, sier de to trenerne.

- Hvordan ser du på slutten av sesongen nå: Er det håp om å komme tilbake til A-laget?

— Jeg får nok være med på noen kamper, men det viktigste er å trene meg opp til neste sesong og få en skikkelig god sesong uten skader, sier Søderlund.

- Du hadde jo en bra sesong med mange scoringer inntil skaden inntraff?

— Ja, i forhold til hvordan sesongen har vært så må jeg være fornøyd med det og de målene jeg har scoret, men jeg føler at jeg har mye mer å gå på og det er det jeg vil komme tilbake til, avslutter en optimistisk spiss.

Les mer om

  1. Fotball 2. div