Fotball

Ørn-treneren: - Ett kvarter ødelegger hele matchen

Trondheims-Ørn tok ledelsen og hadde god kontroll på Sandviken. Men i avslutningskvarteret av 1. omgang snudde kampen i Bergen.

Karoline Bakke hadde dagens fulltreffer da hun klinket inn 2-1 målet rett i krysset seks minutter før pause. Foto: Eirik Brekke

  • Eirik Grønning

BERGEN/TRONDHEIM (adressa.no): Trondheims-Ørn tok oppskriftsmessig ledelsen ved Guro Reiten allerede etter ti minutter, og hadde flere sjanser til å doble ledelsen. Men da Ørn ikke klarte å utnytte dominansen i banespillet, gikk det som det ofte gjør.

For Ørn ble straffet hardt. 1-0-ledelsen ble brått til 1-2 da Sandviken utnyttet passivt forvarspill i minuttene før pause.

— Vi hadde ett kvarter som ødela hele kampen for oss, selvfølgelig. Vi var ikke tøffe nok i boksen for å utnytte mulighetene våre, og fikk baklengs da vi ikke var tøffe nok i den andre enden heller. Det føles surt, ettersom vi kjørte kampen, sier Ørn-trener Trond Schjølberg til adressa.no.

Sterk åpning

Trondheims-Ørn tok kommandoen fra start, og kunne tatt ledelsen før ti minutter var gått da Lisa-Marie Karlseng Utland kom alene med keeper. Men ranværingen klarte ikke å følge oppskriften fra fjoråret og vinteren, med en målteft som har spilt henne inn på landslaget. For der en Utland i storform ville ha gitt gjestene ledelsen, klarte hun ikke å bredside ballen forbi en utrusende Sandviken-keeper.

Trond Schjølberg leder Trondheims-Ørn. Her fra tiden i Grand Bodø. Foto: Astrid M. Nordhaug , Digitalsport

Men kun minuttet senere viste landslagskollega Guro Reiten hvordan det skulle gjøres da hun hamret inn Ørns første mål for sesongen. Oda Fugelsnes ble spilt fri på høyrekanten, før den venstre indreløperen Reiten møtte innlegget på første stolpe. Fra fem meter bredsidet Reiten ballen kontant i nettaket bak en forfjamset Sandviken-keeper.

Drømmescoring

Og Ørns ledelsen kunne vært mye større, men mot spillets gang, utlignet de nyopprykkede vertene. Elita Knudsen avsluttet en fin Sandviken-kontring da hun prikket ballen i Kristine Nøstmos venstre hjørne. Like før pause måtte Ørn-keeperen på nytt ta på seg rollen som statist da Karoline Bakke prikket krysset.

Dermed lå Trondheims-Ørn, noe flatterende, under med ett mål til pause.

— Sandviken var ikke med i kampen frem til de fikk utligninga. Vi hadde drept det dersom vi hadde fått 2-0 på en av de mange sjansene våre, men slapp dem inn i kampen, sier Schjølberg.

Vakker utligning

Dermed måtte forhåndsfavorittene jage en scoring etter pause, og Inger Ane Hole fikk en eventyrlig mulighet til å bringe balanse i regnskapet etter 69 minutter. Men relativt upresset, klarte ikke Ørn-kaptein å holde hodet kaldt på avslutningen fra fem meter.

Da var det en annen ro over Andrea Haugstøyl drøyt to minutter senere. Lisa-Marie Karlseng Utland løp seg fri på høyrekanten, og fant en umarkert Haugstøyl på åtte meter. Midtbanespiller satte ”kjeiva” til, og kontrollerte ballen i hjørne med venstrefoten.

Da ingen av lagene var i stand til å avgjøre, endte det med ett poeng til hvert av lagene i serieåpningen.

— Det ender opp med at vi føler oss mellomfornøyd, siden det tross alt kunne gått verre. Vi hadde en del pent spill og sjanseskaping, men det ble gjort mye rart med ballen til tider. Vi ble ofte for utålmodige mot et lag som lå lavt, i en type kamp vi ikke har spilt for ofte, sier Ørn-treneren.

Les også

  1. Nordlie-jubel i seriedebuten

  2. Elida (19) takker pappa for Toppseriedrømmen

Les mer om

  1. Toppserien
  2. IL Sandviken
  3. Trondheims-Ørn