Fotball

Frankrike unngikk VM-fadese

Frankrike rettet opp inntrykket og tok seg til fotball-VM med 3-0 over Ukraina tirsdag. «Les Bleus» slår følge med Kroatia, Portugal og Hellas fra omspillet.

Frankrike-trener Didier Deschamps ble løftet til værs etter at stornasjonen slo tilbake og sikret VM-plass med 3-0 over Ukraina.
  • NTB

Frankrike snøt dermed Ukraina for Brasil-tur med 3-2 sammenlagt. Samtidig unngikk Didier Deschamps ydmykelsen med å bli første landslagssjef til ikke å ta Frankrike til et sluttspill siden stornasjonen sist feilet i 1994. Etter 0-2-tapet i Kiev var Deschamps og laget hans under et voldsomt press. Mange var i tvil om Frankrike hadde ryggrad til å heve seg i returkampen.

— For fire dager siden var vi i en dårlig posisjon, men i kveld var spillerne fantastiske. Jeg var selv aldri i tvil. VM-plassen er veldig viktig for fransk fotball.

- Vi hadde ryggen mot veggen, men da det gjaldt som mest spilte vi med et stort hjerte og besluttsomhet. Nå er vi kvalifisert til VM, og der er vi i stand til å få til noe stort, sa Deschamps.

Liverpool-stopperen Mamadou Sakho ga hjemmepublikummet tilbake VM-håpet da han scoret på en returball fra Andrej Pjatov etter 22 minutter. Ukraina-keeperen strakte seg langt og avverget et skudd, men han maktet ikke å klarere ballen.

Motgang

Like etter var Paul Pogba nær å gjøre 2-0 med et langskudd, men ballen strøk tverrliggeren. Jubelen var derfor stor da Real Madrid-stjernen Karim Benzema lyktes og doblet ledelsen. Frankrike utlignet ukrainernes 2-0-forsprang med et solid stormløp på 34 minutter i egen storstue.

Bedre gikk det ikke for Ukraina da Jevgen Khatsjeridij fikk sitt annet gule kort tidlig i annen omgang. Gjestene måtte dermed prøve å holde unna et fransk lag med VM i siktet med én mann mindre. Vondt ble til verre med Oleg Gusevs selvmål etter 72 minutter.

Før kampen var den franske optimismen mer enn lunken. En undersøkelse i Le Parisien viste at nærmere 90 prosent svarte nei på spørsmålet om Frankrike kom til å ta seg til VM. En kanonkamp snudde alt på hodet for «Les Bleus».

Frankrike er klar for sitt 14. VM-sluttspill. Landet ble verdensmester på hjemmebane i 1998.

Les mer om

  1. Fotball-VM
  2. Frankrikes herrelandslag fotball
  3. Ukrainas herrelandslag fotball