Fredriksen: - En magisk aften på Color Line Stadion

AaFK-treneren var smått euforisk etter å ha sett sine gutter smadre Tromsø med 6-0.

Vebjørn Hoff jubler etter én av AaFKs seks scoringer mot Tromsø.

AaFK har slitt med å finne nettmaskene i innledningen på sesongen, og hadde kun scoret fire mål på seks kamper før møtet med Tromsø i Ålesund. Et oppgjør det ikke akkurat luktet målfest av på forhånd. På de fire siste kampene mellom lagene var det kun scoret tre mål til sammen. Men i dag kom altså alt på en gang, og alt til hjemmelaget.

— Det meste stemte i dag. Det var rett og slett en magisk aften på Color Line Stadion, sier AaFKs trener Trond Fredriksen, som innrømmer at dette er det det beste laget hans har gjort i hans tid som sjef.

Beste kampen

— Ja, resultatmessig, men også spillemessig er nok dette det beste vi har gjort. Jeg synes vi var konsentrerte og spilte fantastisk godt defensivt fra start, og utover i kampen gjør vi også veldig mye bra offensivt. Vi tør å spille ball, og utnytter rommene vi får offensivt, ikke minst på kantene der vi doblet opp med backene og skapte overtall, sier en smørblid Fredriksen.

AAFK-TRENER: Trond Fredriksen.

Og med duoen Franck Boli og Mos Abdallaoue på topp, hadde AaFK giftige spisser som kunne omsette godt spill i scoringer. Spesielt Abdellaoue viste goalgetteregnskaper med sine tre scoringer.— Jeg synes de (Boli og Mos) fungerte veldig godt mot Lillestrøm sist. Og det fungerte nærmest perfekt i dag. Mos lever for å score mål, og det var godt for han at det løsnet skikkelig, sier Fredriksen.

Les også

Mos herjet da AaFK nedsablet Tromsø

Mos fast på laget?

Samarbeidet mellom Boli og Mos virket spennende allerede i treningskampene i vinter, men i serien har de slitt med å få tillit sammen i AaFK-angrepet. Boli har som regel blitt valgt som enslig spiss, med Mos stort sett på benken.

— Det har vært begrunnet med balansen i laget. Vi har ikke helt turt å spille med to rene spisser. Mulig vi må tenke annerledes framover, smiler Fredriksen.

– Så da fortsetter du med Mos og Boli også borte mot Molde i neste seriekamp?

— Jeg har ikke tenkt ett sekund på Molde. Nå har vi Herd i cupen først på onsdag og så får vi se, sier en hemmelighetsfull AaFK-trener.

Med 6-0 tangerte AaFK sitt beste resultat i eliteserien. Tidligere har de slått Lillestrøm 7-1.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk