Spisskollegaen: - Gudjohnsen er en glimrende signering

Fredrik Gulbrandsen tror islendingen vil prege årets Molde-lag

Spisspar: Fredrik Gulbrandsen og Eidur Gudjohnsen  er Ole Gunnar Solskjærs førstevalg på topp inn mot seriestart.
  • Trond Hustad

MOLDE (Rbnett): Fredrik Gulbrandsen scoret et «Eidur Gudjohnsen-mål» mot Aalesund lørdag. Men spissen mener alle Molde-spillerne kommer til å lære mye av den rutinerte islendingen denne sesongen.

— Det er fantastisk å spille sammen med ham både på trening og i kamp. Han er flink til å holde på ballen, finne posisjoner og spille gjennom andre, sier Gulbrandsen til Rbnett.

Gudjohnsen viste glimt av kvalitet mot Aalesund, men demonstrerte også at han fortsatt mangler litt både på tempo og kondisjon.

— Det er klart han har litt å gå på fysisk, men det kommer fort. Eidur er en klassespiller med en spesiell ballfølelse. Vi andre kan lære mye av ham foran mål. Han er så kald og rolig på avslutningsøvelsene. En glimrende signering, sier Gulbrandsen.

Han var en konstant trussel mot Aalesund-forsvaret og scoret 1-0 på vakkert vis da han forlenget frisparket fra Fredrik Aursnes bort i lengste hjørne. Til glede for Eidur Gudjohnsen.

— Fredrik er fantastisk å spille med. Han legger ned en stor innsats for laget og er veldig uegoistisk. Jeg sa til ham i pausen at han kom til å få betalt med et mål hvis han fortsatt å jobbe så hardt. Det var veldig fortjent at han scoret, sier Gudjohnsen.

Les også

Gulbrandsen og Agnaldo senket Aalesund

Går bedre for hver uke

Han mener både hans egen og lagets prestasjon var mye bedre enn mot Mjøndalen tirsdag.

— Vi hadde ballen mye og skapte mange muligheter. Jeg var litt stiv i beina før kampen, men er fornøyd med å holde i 60 minutter.

- Når kan du være i god nok form til å yte 100 prosent?

— Det er vanskelig å si, det viktigste er at jeg kan bidra til at laget vinner. Det går bedre for hver uke. Kanskje tar det en, to eller tre kamper til. Jeg gir alt på trening og kommer stadig nærmere, sier Gudjohnsen.

Fredrik Gulbrandsen nærmer seg sitt fysiske toppnivå etter fjorårets skademareritt.

— Det går bra nå, jeg merker forskjell fra kamp til kamp. Jeg er bra trent og kunne sikkert spilt hele kampen mot Aalesund. Jeg skal være i toppform mot Tromsø neste helg, lover spissen.

Les også

Fredriksen etter tap mot Molde: - I dag var vi tamme

Imponert på trening

Ole Gunnar Solskjær er overbevist om at begge Molde-spissene kommer til å prege årets eliteserie.

— Det er supert å se Fredrik sprudle slik på banen igjen. Han er veldig arbeidsom og har fått tilbake sin ekstreme fart. Han sliter ut forsvarsspillerne og er en konstant trussel. Han blir viktig for oss i år, sier Solskjær.

— Eidur har imponert meg på trening og skal spille seg i form i kampene. Nå er han litt tung i beina, men viser likevel hvor god og klok han er med ballen. I løpet av en måneds tid kommer han til å være virkelig i form. Etter de første seriekampene får han et par landskamper for Island. 1. april møter vi Lillestrøm og da håper jeg han er 100 prosent klar, sier Ole Gunnar Solskjær.

PS: Agnaldo er en av angriperne som utfordrer Gudjohnsen og Gulbrandsen. Han scoret et glimrende 2-0-mål etter et teknisk avansert forarbeid han utførte helt på egen hånd.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk