Fotball

Aalesund fikk drømmestart mot Godset, men jubelen stilnet

Etter 2-2 til pause tapte AaFK 4-2 borte mot Strømsgodset.

svp://103481?view=bt
 • Kristian Stenerud

STRØMSGODSET-AALESUND 4-2

Strømsgodset fikk kampens første sjanse etter et innlegg fra kanten som Marcus Pedersen prøver å styre i mål, men Edvard Skagestad fikk klarert den unna. Men to minutter senere kunne AaFK juble for ledelse. Andreas Lie slo en lang ball opp på en femmeter som Peter Orry Larsen stusset videre til Mos. Han var plutselig alene mot gjestenes keeper og satte den i mål til 1-0.

AaFK med kaptein Bjørn Helge Riise øverst.

Men hjemmelaget presset på for utligning og fikk det etter 17 minutter. Ei rask Strømsgodset-kontring endte opp hos Muhamed Keita som fintet bort to AaFK-spillere og skrudde ballen rundt Andreas Lie.

Selvmål

Strømsgodset var på hugget etter utligningen og brukte kun ti minutter på å snu kampen. En corner ble slått mot Kim Andre Madsen, som er tøff i en duell med Kirkeskov som header ballen i eget mål. Like etter scoringen kan hjemmelaget øke til 3-1 etter at Lars Vilsvik herjer på kanten og la inn foran mål, men headingen fra Pedersen gikk like over.

Det virket som luften gikk litt ut av bortelaget etter 2-1-scoringen, men så ut av intet banket Peter Orry Larsen inn 2-2 for bortelaget. Thrandarson la inn i feltet til Orry Larsen som fra 13-14 meter banket ballen i mål bak Espen Bugge Pettersen. Dermed sto det 2-2 til pause.

Strømsgodset og Kim Madsen kunne til slutt juble for seier.

Hardt press fra StrømsgodsetI starten av andre omgang presset hjemmelaget AaFK langt tilbake i banen, og hadde blant annet en rekke cornere som ble småfarlige. Midtvegs i omgangen hadde AaFK to gode angrep der Boli først avslutter en meter utenfor, så slår Mos et innlegg som Bugge Pettersen må slå ut til corner.

Men akkurat da det så ut som AaFK kom mer med i kampen, så kom Strømsgodsets 3-2-scoring. Petter Vaagan Moen ble spilt gjennom i AaFKs 16 meter og slo inn i feltet til Lars Vilsvik som var nådeløs. To minutter etter scoringen fikk bortelaget en enorm sjanse etter et innlegg fra Arnarson, men Boli og Orry Larsen gikk i samme duellen og forstyrret hverandre. Der kunne det stått 3-3. ## Scoring på overtid

AaFK forsøkte å flytte opp mye folk, men klarte ikke å skape noe særlig mot slutten av kampen. Forskene ble ofte headet ut av hjemmelagets forsvarsspillere. På overtid kontret Flamur Kastrati inn 4-2 etter at AaFK hadde sendt alle mann i angrep, og det ble også sluttresultatet.

Les også

 1. Aalesund-sjefen tror stortapet var positivt: - En skikkelig vekker

 2. Åsanes storscorer sier nei til å trene med Brann

 3. TIL om straffetyveriet: - Saken er lagt død

 4. Gode nyheter for Kristoffs lagkamerat

 5. Denne nordmannen knuser hele verden i EM-tipping

 6. Federer til kvartfinale: - Nå må jeg spille min beste tennis

svp://103481?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Aalesunds FK