Fotball

Her er de ekte tromsøværingene som spiller for Gutan

Fredrik (19) fra Bo-i-Nord, Mikael (19) fra Fagereng, Jostein (19) fra Myreng, Runar (20) fra Sydspissen og Jonas (30) fra Olsgårdlia er Tromsø-guttene som skal krige for TIL i eliteserien i 2016.

BYGUTAN: Runar Espejord, Jostein Gundersen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Fredrik Michalsen og Jonas Johansen (bak) er de lokale innslagene i årets TIL-stall.

LA MANGA (itromso.no): Da Gutan rykket opp på toppnivå i 1985 var det med et lag bestående hovedsakelig av bygutter. I årets TIL-stall er Jostein Gundersen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Runar Espejord, Fredrik Michalsen og Jonas Johansen de helt lokale innslagene. I tillegg må også langtidsskadde William Frantzen, som flyttet fra Finnmark til Tromsø som seksåring, nevnes.

– I alle klubber i hele verden er ingenting bedre enn at lokale gutter spiller seg til fast plass og preger divisjonen. Det tror jeg klubben er tjent med, og alle som spiller fotball i byen ser at det er muligheter til å følge sine egne gutter på TIL. I mange år har det vært oss i Tromsø mot søringene, og derfor er det ekstra deilig å slå lagene derfra, sier Jonas Johansen, som spilte fotball i TIL fra han var fem år gammel.

Les hele saken med abonnement