Fotball

Tapte etter tvilsom straffe: - Sinnssyk avgjørelse, sier Arna-Bjørnars trener

Arna-Bjørnar tapte 1–2 for Kolbotn.

SVAK KAMP: Kaptein Vilde Bøe Risa var oppgitt etter 1-2 tapet for Kolbotn. Foto: Ørjan Deisz

  • Benedicte Bakken

Det ble en svart dag for Arna-Bjørnar når de tok imot Kolbotn til andre seriekamp for sesongen. En kamp hvor hjemmelaget startet best, men hvor Kolbotn tok mer og mer over.

— Det var ikke straffe

De første ti minuttene gikk Arna-Bjørnar friskt ut og fikk en tidlig scoring av Lisa Fjeldstad Naalsund etter ti minutter. Bare få minutter etter fikk Kolbotn straffespark som Marit Bratberg Lund satte greit i mål, et straffespark som skapte diskusjoner både på banen og tribunen.

— Jeg synes ikke det er straffe. Dommeren sier at det er dytt bakfra, men det er skulderpress og det bør man tåle. Det kunne kanskje vært et frispark, men det er langt ifra noe straffe, sier Arna-Bjørnar kaptein Vilde Bøe Risa som var tydelig oppgitt etter sesongens første tap.

— Dette var kjempedårlig. Vi detter langt ned på etter vi får straffen imot oss, og så klarer vi ikke å løfte oss etter det. Vi gjør mange feil, har mange feilpasninger og går ikke i dueller. Vi løfter oss litt i andre omgang, men vi spiller ikke fotball. Vi slår langt og løper etter ballen, men det er ikke fotball, sier Risa.

Les også

Næringsminister Monica Mæland åpner pengesekken for Sykkel-VM i Bergen

Les også

Finne scoret igjen

Har mye å gå på

Arna-Bjørnar som har seriens yngste lag denne sesongen har tidligere uttalt at de har mye å vokse på. Etter tapet mot Kolbotn var ikke trener Morten Røssland fornøyd, verken med dommerens avgjørelse rundt straffesparket eller sitt eget lags prestasjoner.

— Vi blir veldig preget av straffesparket. Det er for meg en sinnssyk avgjørelse, men det er det vi gjør i etterkant av straffen som er bekymringsfullt. Det at vi mister hodet så stil de grader og ikke klarer å reise oss, og slutter og spille fotball. Vi lar oss vippe av pinnen. Det er ikke det at Kolbotn presser oss noe særlig, vi gjør det for de helt upresset. Det er helt uvirkelig at vi klarer det, forteller Røssland.

Neste kamp venter Trondheims-Ørn borte, og Arna-Bjørnar har to uker på å heve seg etter rundens svake prestasjon.

— Vi sier jo det at det kommer etter hvert, men jeg hadde håpet at vi hadde kommet litt lenger enn dette her, for dette var ikke godt nok. Vi må øve på å spille fotball igjen, slik som vi har øvd på i hele oppkjøringen. På La Manga gjorde vi en ganske god kamp, så har det falt litt ifra. Jeg tror vi bare må finne tilbake til den formen igjen, sier Bøe Risa.

Trener Røssland sier seg enig med kapteinen.

— Nå må vi nullstille oss og begynne å gjøre oss ferdig med dette i morgen. Det er andre gangen vi spiller kamp, og vi har hatt en treningskamp i år. Det er på mange måter ingen unnskyldning, men kanskje en liten forklaring at vi ikke er trygg nok. Men i hovedsak er ikke dette godt nok.

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Arna-Bjørnar Fotball
  3. Kolbotn IL