Fotball

Erna tok affære etter at Hareide ble pappa igjen

— Best tenkelige starten på livet, sier KrF-lederen.

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Et regjeringssamarbeid er ikke alltid en dans på roser, men Knut Arild Hareide (leder i Kristelig Folkeparti) og Erna Solberg (Statsminister og Høyre-leder) har hvert fall én ting til felles: Kjærligheten til 1. divisjonsklubben Brann.

Det faktum er også reflektert i statsministerens gave til Hareides nyfødte sønn. Det andre barnet til Hareide og kona Lisa Maria kom til verden tidligerei mai, og nå har Erna Solberg personlig sørget for å innlemme smårollingen i Brann-familien.

Hareides sønn har nemlig fått et lite Brann-antrekk i gave. Under et møte tirsdag tok Erna Solberg opp et videoklipp av Hareide som poserer med Brann-bodyen.

— Her har vi klart å sørge for at Brann har fått en ny supporter, hvert fall tvangsutkledd. Vi får håpe at det også blir sånn når han vokser opp, sier statsministeren i videoen, før Hareide svarer:

— Dette er den beste starten på livet man kan få. Det er litt synd at vi ikke vet navnet på ham ennå, men det håper jeg kommer i løpet av noen uker. Men tusen takk til statsministeren for denne gaven, sier Hareide, før han legger til følgende oppfordring til Branns ferske trener:

— Lars Arne Nilsen, du har virkelig motivasjon til å gå inn i trenergjerningen når du ser den type supportere, sier Hareide med det lille Brann-antrekket i hendene.

Les også

Erna Solberg måtte avbryte talen halvveis

Hareide og Solberg har flere ganger snakket om sin interesse for Brann. Blant annet møttes partilederne i statsministerens bolig for å se Mjøndalen sende Brann ned til 1. divisjon i november.

Solberg vekket også oppsikt i vinter, da hun hadde på seg et Brann-skjerf på cupfinalen mellom Molde og Odd på Ullevaal Stadion.

Les også

  1. Branns nye trener varsler store endringer

  2. Her bytter Brann ut cornerflaggene med homoflagg

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann