Fotball

Deila nekter å gi opp å hente Ødegaard

Celtic-manageren tror det er mulig at Real Madrid-talentet én dag vil spille for ham igjen.

«Jeg har ikke sett et større talent i Norge» sa Ronny Deila om Martin Ødegaard etter Strømsgodsets seier over Aalesund i 2014. Den aprilkvelden ble Martin Ødegaard tidenes yngste spiller i Eliteserien.
 • Nicholas Bergh
  Nicholas Bergh
  Journalist

Etter måneder med spekulasjoner fikk vi noe håndfast torsdag: Martin Ødegaard er Real Madrid-spiller.

Dermed må flere av Europas storklubber innse at slaget er tapt, deriblant Celtic. Den skotske storklubbens norske manager Ronny Deila la aldri skjul på at han ønsket å hente Martin Ødegaard, hans tidligere elev i Strømsgodset.

Deila nekter imidlertid å utelukke muligheten for at Ødegaard én dag kan bli sendt på lån til Celtic.

— Du vet aldri i fotballen. Vi ønsker å låne spillere som har en stor effekt på laget, som Jason Denayer (midtstopper fra Manchester City, journ. anm.) har. Dette (Ødegaard-lån, journ. anm.) kan være mulig, men vi ønsker å ha spillere som vi eier og kan tjene penger på selvfølgelig. Det er viktig, sier Deila ifølge Daily Record.

Nevnte Denayer og svenske John Guidetti, begge blant Celtics lånesoldater, har vært viktige for klubben denne sesongen. Jo Inge Berget, som kom på lån fra Cardiff, var imidlertid ikke en suksess.

Celtic og andre skotske klubber er i ferd med å bli fraløpt i det økonomiske kappløpet i fotball-Europa, noe som gjør låneavtaler til en svært gunstig måte å tiltrekke seg spillere av høy kvalitet.

svp://21739?view=ap

Gir Ødegaard karakteren 100 av 100

Deila har tidligere fortalt skotske medier om at han kjenner Hans Erik Ødegaard, Martins far. Nå forteller han om hvordan han prøvde å lokke Ødegaard til Skottland.

— Jeg la ikke så mye i det, jeg sa bare at vi var et alternativ. Her har du bedre sjanser til å få spille. Dette er et mellomsteg til de største klubbene. Jeg har et godt forhold til Martin og faren hans, men det er ikke mange ganger i livet du får muligheten til å gå til Real Madrid. Så, når du har sjansen, synes jeg det er bra. Det kommer ikke til å ødelgge karrieren hans. Det kan ikke bli veldig dårlig. Jeg forstår valget hans, sier Deila, som også benyttet muligheten til å hylle 16-åringens holdninger.

— Hvis jeg innstillingen hans en karakter mellom 1 og 100, så er det 100. Han tilpasser seg alle nivåene han har kommet til veldig lett. Han er fyren som trener mest, sier Deila.

Celtic spiller på bortebane mot Ross County lørdag.

 1. Les også

  Deila: - Forsøkte å overtale Ødegaard

 2. Les også

  - Ødegaard-krangel har forverret forholdet mellom Barcelona og Real Madrid

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SULTEN
  Publisert:

  Vi håper Spor av Nord lykkes. Oslo trenger slike steder.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5