Fotball

Jönsson: - Solvitaminer og energi

<p>RBK-treneren om treningskampen i Slovenia.</p>

rbk trening mandag 27 junijan jønsson
  • Øivind Presthus

Ingen av lagene klarte å score mål da Partizan Beograd og Rosenborg møttes til treningskamp i kveld. Kampen startet klokka 17 og ble spilt i byen Maribor i Slovenia.

Morten Moldskred og Mushaga Bakenga hadde sine muligheter til å avgjøre kampen. Keeper reddet Moldskreds to forsøk i førsteomgang, mens Bakenga misset da han fikk muligheten til å heade inn ledelse til Rosenborg.

Jan Jönsson mener Partizan Beograd ga Rosenborg internasjonal motstand, og synes laget fikk bra utbytte av treningskampen.

— Vi var litt bedre enn Beograd i førsteomgangen og skapte noen muligheter. I andreomgangen var det de som hadde ballen mest, men vi spiller nok en bra forsvarskamp, og det er fint å ta med seg videre, sier RBK-treneren til adressa.no.

Kampen mot Partizan Beograd er en del av Rosenborg sin oppkjøring til mesterligakvalifiseringen som starter om to uker. Da møter trønderne islandske Breidablik i andre kvalikrunde.

Mange bytter

Rosenborg startet med sin beste ellever, men underveis i kampen ble det gjort mange bytter. Per Ciljan Skjelbred, Jonas Svensson, Jim Larsen, Daniel Örlund, Morten Moldskred og Mushaga Bakenga ble alle tatt av banen før det var spilt 90 minutter.

- Vi tok ingen sjanser med spillerne i denne kampen, og derfor byttet vi så raskt de følte at de ikke kunne spille mer, sier Jönsson.

Skjelbred ble erstattet av Trond Olsen etter 23 minutter fordi han fikk kjenning med en skade på baksiden av det ene låret. Jim Larsen og Jonas Svensson hadde også slitne bein og ble erstattet av Alejandro Lago og Gjermund Åsen etter pause. Daniel Örlund fikk problemer med en magemuskel og ble erstattet av Even Barli da det var spilt 58 minutter.

Morten Moldskred ble også tatt av banen for å unngå stor belasting siden han nettopp har kommet tilbake fra skade, og Mushaga Bakenga fikk også hvile de siste fem minuttene av kampen på grunn av det hektiske kampprogrammet som venter RBK i tida fremover.

- Det er ingen fare for spillerne som ble tatt av vil være uaktuelle mot Sarpsborg på søndag, vi tenkte sikkerhet da vi tok de av. Det ble en anstrengende kamp for de spillerne som spilte hele kampen i varmen. Alle byttene gjorde at ungguttene som er med på turen fikk sjansen, og det er veldig positivt, sier Jönsson.

Per Ciljan Skjelbred er en av flere Rosenborg-spillere som har slitne bein for tida. Foto: Bent Ramberg.

Mulig strekk for Åsen

Gjermund Åsen ble byttet inn for Jonas Svensson til andreomgangen. Åsen var på banen i omtrent 20 minutter før han måtte gå av med skade. Det er mulig at midtbanespilleren har fått en strekk, men det blir avklart når han undersøkes etter hjemkomst til Trondheim.

— Gjermund er den eneste spilleren vi er usikker på om vil være klar til Sarpsborg-kampen, sier Jönsson.

Rosenborg kommer tilbake til Trondheim ved midnattstider i kveld, og skal trene som normalt klokka elleve i morgen tidlig.

- Oppholdet har gitt oss litt solvitaminer og mer energi, så utbyttet av denne turen ble bra, sier en fornøyd Jan Jönsson.

Rosenborg stilte med følgende lag i 4-3-3-formasjon:

Daniel Örlund (Even Barli 58. min.)

Mikael Lustig - Simen Wangberg - Jim Larsen (Alejandro Lago 46. min.) - Mikael Dorsin

Fredrik Winsnes - Markus Henriksen - Per Ciljan Skjelbred (Trond Olsen 23. min.)

Morten Moldskred (Fredrik Midtsjø 58. min.) - Mushaga Bakenga (Ole Selnæs 85. min.) - Jonas Svensson (Gjermund Åsen 46. min. (Kim Riksvold 68. min.))

Rosenborg møtte serbiske Partizan Beograd til treningskamp. Dette bildet er fra Partizan Beograd sitt møte med finske HJK i mesterligakvalifiseringen i juli 2010. Foto: Digitalsport.

Les mer om

  1. Forsesong