Fotball

Her knuser Liverpool-stjernen Uniteds Europa-håp

Liverpool var totalt overlegne over to kamper mot rivalen fra Manchester.

1-1: Her setter Philippe Coutinho inn 1-1-scoringen forbi David De Gea.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Denne sesongen blir stadig mørkere for Louis van Gaals Manchester United.

Manchester-klubben røk ut av gruppespillet i Champions League, ligger på 6.-plass i Premier League og er nå også ute av Europaligaen.

Liverpool kjørte over United i det første oppgjøret på hjemmebane, og i returkampen torsdag kveld ble spenningen nærmest fjernet da Philippe Coutinho utlignet til 1-1 med en kunstscoring rett før pause.

— Vi visste at det ville bli en tøff kamp. Utligningen var et viktig øyeblikk. Det var en magisk scoring, sier Liverpools Dejan Lovren i et intervju vist på Max.

Les også

Nå avslører FIFA Blatters presidentlønn for første gang

Martial sørget for spenning

Dette var den første duellen mellom Manchester United og Liverpool i en europeisk turnering, men ingen av klubbene er inne i en storhetstid for øyeblikket. Manchester United ligger på 6.-plass i serien, mens Liverpool ligger to plasser bak.

Topp fire og Champions League-kvalik neste sesong virker vanskelig for begge klubbene, og det gjorde denne åttedelsfinalen ekstra viktig. Seier i Europaligaen gir nemlig plass i neste års Champions League.

I den første kampen på Anfield var det bare en strålende David De Gea og ineffektive Liverpool-spillere som gjorde at spenningen varte til kamp nummer to. På Old Trafford var det imidlertid United som tok initiativet etter en rolig start.

Etter en halvtime ble Anthony Martial, et av få lyspunkter i Uniteds sesong, felt av Nathaniel Clyne. Dommeren pekte på straffemerket, og Martial hadde få problemer med å sende United i ledelsen.

Kunststykke fra Coutinho

Etter målet hadde begge lag store sjanser. Jordan Henderson fikk en gedigen mulighet til å utligne, men 1-1 kom først på overtid av den første omgangen.

United-back Guillermo Valera ble totalt avkledd av Coutinho, som dro seg forbi. Sekunder senere lå ballen i mål etter en utsøkt chip av brasilianeren.

Med det var Uniteds Europa-håp i realiteten knust. For å avansere måtte de nå score tre mål, og de var aldri i nærheten. I stedet måtte De Gea igjen varte opp med flere gode redninger.

Dermed er United slått ut av en europeisk turnering for andre gang denne sesongen, mens finaledrømmen lever for Jürgen Klopp og Liverpool.

Hør siste episode av podcasten Aftenpodden Sport. Jan Åge Fjørtoft og Bertil Valderhaug oppsummerer den norske suksessvinteren sammen med programleder Kjetil Flygind:

Les også

  1. Fra flopp til topp under Klopp

  2. Advarer mot å undervurdere Manchester United: - De er som et såret dyr

  3. Dramatikk i Champions League: Atlético videre etter straffekonk

Les mer om

  1. Europa League
  2. Manchester United
  3. Liverpool FC