Fotball

- Godt for Molde FK og for Jim

MFK-direktøren er lettet etter FIFA-avgjørelsen.

Molde FK-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.
  • Odd Roar Lange

— Dette er en gledelig nyhet for Jim Solbakken, sier Molde FK-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen etter at FIFA og Norges Fotballforbund renvasker Jim Solbakken for brudd på overgangsreglene.

— Molde Fotballklubb har vært en del av saken i den forstand at vi har vært inne i noen av de overgangene som har vært gransket. Men vi har vært veldig trygge på at ting har vært gjort slik de skal gjøres. Og det er greit å påpeke at det ikke er Molde FK som har vært etterforsket eller gransket av FIFA.

— Vi har imidlertid redegjort for de forhold som har vært bedt om.

Ikke kjekt

- Hvordan har det vært for klubben å være involvert i en slik sak?

— Det er aldri kjekt å bli anklaget for det som må sies å være relativt grove anklager om kriminalitet. Derfor er det godt for Molde FK at FIFA ikke finner noe som er klanderverdig, sier Nordstrand Jacobsen.

- De siste dagene har det vært kritikk mot en avtale dere hadde med Solbakken, der han skulle få 500.000 kroner for å påvirke at Mame Diram Diouf fikk arbeidstillatelse i England. Er pengene utbetalt?

— Ja, det er de. Mame fikk oppholdstillatelse og da har vi forholdt oss til avtalen. Vi betalte for påvirkning på samme måte som for eksempel "First House" får betaling for å påvirke myndighetene. Hadde det handlet om bestikkelser, betaling eller ulovlig påvirkning så hadde det vært noe helt annet. Det var det selvsagt aldri snakk om her, sier Nordstrand Jacobsen, som er på plass i Spania sammen med resten av Molde FK.

Tåler kritisk innsyn

— Vi har spilt med åpne kort og vært transparente i forhold til de som har rett til innsyn. Molde FK må alltid finne seg i å bli vurdert med kritiske øyne. Det må Molde FK også tåle, og så får vi også håpe at de som ser på oss med kritisk blikk klarer å balanserer det hele, avslutter Tarje Nordstrand Jacobsen.

Les også

  1. Agent Jim Solbakken renvaskes av FIFA og NFF

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK