Fotball

Eikrem scoret mot Ajax i nordisk målfest

Scoret sitt første for Heerenveen mot de regjerende seriemesterne.

MÅL: Magnus Eikrem, her i duell med Markus Henriksen tidligere i sesongen, scoret fredag mot Ajax. Foto: Digitalsport

  • Jørgen Tjærnås

Det så vanskelig ut for Heerenveen da regjerende seriemester Ajax gikk opp i ledelse 2-0 etter 17 minutter. Men etter to kjappe mål av islandske Alfred Finnbogason utlignet Heerenveen. Og så var det duket for Magnus Wolff Eikrem.

Skrudde ballen i mål

Like før pause fikk han ballen rett utenfor straffefeltet. Med en flott førsteberøring tok han seg forbi nærmeste motspiller og inn i feltet. Med venstrebeinet brukte han neste touch på å skru ballen i mål helt nede ved stolperoten, mens Ajax-keeper Kenneth Vermeer ble stående urørlig og se på det utagbare skuddet.

Ajax' to mål ble satt inn av Niklas Moisander og Kolbeinn Sigthorsson i en kamp som var langt kjedeligere etter pause. For det første omgang ga fem mål og masse underholdning, var det kun Christian Eriksen som scoret etter pause da han utlignet til 3-3. Eikrem var eneste nordmann på banen, men langt fra den eneste spilleren fra Nord-Europa. Totalt startet hele ti spillere fra Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark kampen. De ti sørget da også for å sette inn samtlige seks mål i oppgjøret.

Ble byttet ut

Danmark var best representert med de fem Ajax-spillerne Nicolai Boilesen, Lasse Schöne, Christian Eriksen, Victor Fischer og Christian Poulsen. I tillegg startet også islandske Sigthorsson og finske Moisander. Heerenveen stilte, i tillegg til Eikrem og Finnbogason, med keeperen Kristoffer Nordfeldt fra Sverige.

Nordmannen ble byttet ut et kvarter før slutt. Heerenveen har fått en brukbar start på årets sesong, og står med sju poeng på fire kamper.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. AFC Ajax
  3. Eredivisie