Fotball

Deila: - Lei av alle spørsmålene

Enorm mediepågang for serieleder Strømsgodset før gullfinalen.

Ronny Deila på torsdagens trening på Marienlyst. Interessen rundt Godset har aldri vært større før søndagens serieavslutning.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

DRAMMEN (aftenposten.no): Søndag skal alt avgjøres. Serieleder Strømsgodset kan sikre klubbens første seriegull siden 1970, og det merkes. For rundt banen på Marienlyst og i korridorene på Godsets hjemmebane er det nesten like mye pressefolk som det er spillere.

Trener Ronny Deila er glad det hele snart er over.

— Jeg begynner å bli litt lei av alle spørsmålene, sier Deila til Aftenposten.

For det har vært mange spørsmål å svare på. Og de fleste handler om serieinnspurten og gullstriden med Rosenborg. Deila prøver å holde fokus på det han og drammenserne er best på: nemlig å spille god fotball.

Sparer energi

— Ja, det er det jeg ønsker å fokusere på. Vi ønsker å spille bra på søndag med Godset-fotball, og målet er så klart å vinne. Spiller vi opp mot vårt beste slår vi de fleste lag, slik vi har gjort her på Marienlyst de siste årene, fortsetter Deila.

Han ga spillerne fri mandag og tirsdag denne uken. Onsdag var troppene samlet til fellestrening igjen. Deila mener det er viktig å brekke av nå i innspurten.

- Det er viktig for spillerne å kunne komme ut av boblen. Å leve som normalt, se andre folk, gjøre ting de liker aller best. Man sparer litt energi på det, også. Vi pleier å ta fri mandagene, og innimellom på tirsdag hvis har spilt bortekamp med overnatting. Nå tror jeg spillerne har fått roet seg ned og kan ha fullt fokus resten av uken, forklarer Deila.

Elsker å være i media

En av dem som er mest ettertraktet på Marienlyst er landslagsspiller Stefan Johansen.

— Men jeg elsker jo å være i media, så for meg er det ikke noe problem at det er stort trøkk her, sier 22-åringen og gliser.

— Men det kan bli mye av det samme, helt klart. Og spesielt i den situasjonen vi er i nå. Men vi var gjennom mye av det samme i fjor, og det lærte vi mye av. Man lærer seg å takle denne delen av fotballen også. Så jeg tror ikke slitasjen er så stort, sier Vardø-gutten.

- Hvordan blir det på søndag?

— Det blir gøy. Vi har det beste utgangspunktet. Vi er ikke avhengige av hjelp fra andre, så dette blir veldig, veldig gøy, sier Stefan Johansen.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. FK Haugesund