Fotball

Tyskland-stjernens hånlige uttalelser sårer San Marino

Laget som scoret på Ullevaal mobber tyskerne tilbake.

Thomas Müller gikk målløs av banen mot San Marino. Etterpå smelte han til mot miniputtene.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Så langt i VM-kvalifiseringen har San Marino sluppet inn 17 mål på fire kamper. De har bare scoret ett mål, mot Norge på Ullevaal. I helgen gikk de på et stortap mot Tyskland. Da fløyta ble blåst i for siste gang sto det 8-0 til verdensmesteren.

LES OGSÅ:

Les også

Nå er lille Færøyene foran Norge på FIFA-rankingen: - Veldig gøy

Thomas Müller har scoret nesten fire ganger så mange mål i den tyske landslagsdrakten som San Marino som nasjon har gjort siden de ble et lag i 1990. Etter kampen uttrykte han undring over hvorfor Tyskland i det hele tatt må møte lag som San Marino.

— Kamper som de mot San Marino har ingenting med profesjonell fotball å gjøre. Jeg forstår ikke poenget med slike kamper, spesielt med det tette kampprogrammet vi har. Jeg lurer på om dette er kamper som fører til unødvendig risiko, sier Müller ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ:

Les også

Sportsavis i San Marino i ekstase etter Norge-tapet: «Den magiske kvelden»

Slår tilbake med ti-punktsliste

Nå slår kommunikasjonssjefen i San Marino, Alan Gasperonitilbake mot Müller. Han har laget en liste med ti punkter om hvorfor kampen var nyttig:

1. Det viser at selv mot et så dårlig lag som oss klarer du ikke å score et mål — og ikke si at du ikke ble forbannet da Simoncini hindret deg i å score.

2. Det gjør det klart for dine sjefer at fotball eies ikke av dem, men av alle som elsker det, inkludert, om du liker det eller ikke, oss.

3. Det er en påminnelse til hundrevis av journalister at det er fortsatt menn som følger sine drømmer og ikke reglene deres.

LES OGSÅ: Draktbloggen:

Les også

Tysklands flotte flørt med 80- og 90-tallet

4. Det viser at dere tyskere aldri endrer dere, og at historien har lært oss at å bølle er ikke alltid en garanti for seier.

5. Det viser til de 200 mennene i San Marino som spiller fotball hvorfor trenerne alltid ber de om å jobbe så hardt de kan. Kanskje en gang vil den harde jobben premieres med å spille mot verdensmesterne.

6. Det ga forbundet deres ( og vårt) muligheten til å få penger for tv-rettighetene, så de kan bygge baner for barna i landet deres, skoler og for å bedre sikkerheten på stadioene. Vårt forbund bygger et nytt stadion i en landsby som heter Acquaviva. Du kunne bygd det på seks måneder med din lønn, vi gjør det med tv-rettighetene for 90 minutters spill.

LES OGSÅ:

Les også

Tyskland tok grep etter fiaskoen: Slik utvikler de verdens beste talenter

7. Den gjorde at et land som er like stort som fotballbanen deres i München havnet i avisa av en god grunn. En fotballkamp er alltid en god grunn.

8. Kampen gjorde at din venn Gnarby kunne starte sin karriere med å score tre mål.

9. Den gjorde sanmarinerne litt glade for at vi har vårt eget landslag.

10. Den fikk meg til å innse at selv om dere bruker de vakreste Adidas-draktene, under er dere alltid de som putter hvite sokker i sandalene.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Tysklands herrelandslag fotball
  3. San Marinos herrelandslag fotball