Her tar Arsenal-stjernen en «John Terry»

Mikel Arteta (33) får gjennomgå på sosiale medier etter Arsenals FA-cuptriumf.

Arsenals kaptein Mikel Arteta får tyn på sosiale medier etter at han feiret FA-cupseieren i fullt kamputstyr – til tross for at han ikke var på benken engang.

Den spanske Arsenal-kapteinen var ikke engang på benken for London-klubben, men etter 4-0-seieren i FA-cupfinalen mot Aston Villa feiret Mikel Arteta sammen med de andre Arsenal-spillerne.

Sammen med visekaptein Per Mertesacker løftet han FA-cuptrofeet og jublet for klubbens 12. triumf i den britiske cupen – i fullt kamputstyr.

Kopierte John Terry

Akkurat det samme gjorde Chelsea-kaptein John Terry da de blå vant Champions League i 2012. Da fikk den omstridte midtforsvareren masse tyn, både på sosiale medier og i britiske aviser. At Arteta nå tok en «John Terry», har heller ikke gått upåaktet hen.

– Er det der John Terry eller Arteta? skriver en på Twitter.

– Stopp en hal! Er Arteta i fullt Arsenal-drakt? Han er den nye John Terry, skriver en annen, mens en tredje spør:

Arteta la ut disse to bildene på Twitter etter seieren i FA-cupfinalen.

– Skal vi nå si stygge ting om Arteta? Vi gjorde jo det da John Terry gjorde de samme.

Skadetrøbbel for Arteta

Arsenal-kapteinen har vært skadet siden november, og selv om han ble erklært skadefri og aktuell for lørdagens FA-cupfinale, ble han vraket av Arsène Wenger. Dermed måtte spanjolen se kampen fra tribuneplass.

Men Arteta hadde likevel med kamputstyr i kofferten, og han var åpenbart rask til å skifte i garderoben etter kampslutt.

Spanjolen var heller ikke snauere enn at han la ut et bilde av seg selv – i bar overkropp – sammen med lagkameratene Alexis Sanchez, Santi Cazorla, Per Mertesacker og Héctor Bellerín.