Fotball

Seriestarten i fare for RBK-kapteinen

Tore Reginiussen må melde forfall til landslaget.

SKADET: Rosenborgs Tore Reginiussen under kick-off-arrangementet tidligere denne uka. Foto: Digitalsport

  • Christian Skare Stendal

Tore Reginiussen haltet av banen under oppvarmingen på lørdagens RBK-trening på Lerkendal. Nå er det klart at seriestarten 6. april står i fare for Rosenborg-stopperen.

— Det ser vel ut som en liten strekk i rotasjonsmuskulaturen i hofte/lyske-området. De foreløpige undersøkelsene tyder på det, sier Reginiussen til adressa.no.

HALTET AV FELTET: Tore Reginiussen pådro seg en skade under lørdagens trening på Lerkendal. Nå er seriestarten i fare for stopperen. Foto: Christian Skare Stendal

— Det nappet til, og det er ikke tvil om at noe skjedde. Vi må vente på bildene før vi kan si hvor lang tid det tar. Det er ikke så ille som å få en strekk i en stor muskel, som på baksiden av låret. Det er en veldig liten muskel, men likevel snakker vi nok om noen uker, sier han.

- Typisk

Det betyr altså at seriepremieren mot Aalesund 6. april kan komme for tidlig.

— Skaden kommer på et ubeleilig tidspunkt. Nå har jeg gjennomført og alt har gått fint i 2,5 av 3 måneder. Da er det typisk at det kommer rett før det braker løs, sier Reginiussen.

Les også

Nå er Skjelvik back igjen

Rosenborg-kapteinen må stå over søndagens generalprøve mot Viking i Stavanger, og samtidig blir det forfall til landslagssamlingen i mars.

— Det er ikke en farlig skade, slik jeg forstår det. Jeg kan begynne å trene litt etter hvert som smertene forsvinner, men det skal ikke være fare for at det blir veldig langvarig. Det er tidspunktet som er mest irriterende, såpass tett på seriestarten. Samtidig er det en landskamp jeg gjerne skulle vært med på. Det er aldri hyggelig å melde forfall dit. Det har jeg gjort litt for mange ganger, sier finnmarkingen.

Rønning og Strandberg mot Viking

Reginiussen poengterer at han har hatt mye verre skader, og at han ikke er bekymret. Samtidig er stopperkollega Holmar Örn Eyjolfsson på vei tilbake etter en tåskade. Han gjennomførte en løpeøkt på lørdagens trening, uten å kjenne noe til smertene. Likevel kan seriestarten komme for tidlig også for ham.

Det betyr at trener Kåre Ingebrigtsen må vende seg til Per Verner Rønning og Stefan Strandberg som stopperduo de neste ukene.

Slik starter trolig RBK søndagens treningskamp mot Viking (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Per Verner Rønning, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin – Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø – Pål André Helland, Tomas Malec, Tobias Mikkelsen.

Les også

  1. Rosenborg-treneren: - Vi skal gjøre det vanskelig for Molde

  2. «Velkommen til Molde, Bakenga»

  3. Alstad om Bakenga-hetsen: - Forkastelig at «tullballer» driver nettsjikane

Les mer om

  1. Forsesong
  2. Tore Reginiussen
  3. Rosenborg BK