Fotball

WBA sparket sjefen

West Bromwich Albion sparket lørdag kveld manager Steve Clarke som følge av skuffende resultater.

Steve Clarke.
  • NTB

– Klubben har i kveld løst hovedtrener Steve Clarke fra hans plikter og permittert ham med umiddelbar virkning, meldte WBA på klubbens nettsted.

– Dette var styrets enstemmige avgjørelse som følge av skuffende prestasjoner gjennom hele 2013. West Bromwich er bare to poeng over nedrykksstreken og har vunnet bare en av de ti seriekampene siden borteseieren mot Manchester United i slutten av september. Clarke fikk sparken noen timer etter 0-1-tapet mot Cardiff, som var lagets fjerde strake nederlag i serien.

50-årige Clarke er tidligere assisterende manager i Chelsea og Liverpool. Han ble manager i WBA sommeren 2012. Assistenten Keith Downing overtar ansvaret inntil en permanent erstatter er på plass.

– Denne klubbens historie viser at vi ikke tar lett på slike avgjørelser. Vi har tvunget fram bytte i manager bare tre ganger på omtrent 14 år, sa teknisk direktør Richard Garlick.

– Vi har de største lønnsutgiftene i klubbens historie og føler at vi har en stall som er i stand til å gjøre det meget godt i Premier League. Selv om vi har hatt marginene mot oss i en del kamper denne sesongen, kan det ikke skjule at resultatene ikke har vært gode nok.

WBA har vunnet bare sju av 34 eliteseriekamper i 2013. Clarke er den fjerde Premier League-manager som mister jobben denne sesongen, etter Paolo Di Canio (Sunderland), Ian Holloway (Crystal Palace) og Martin Jol (Fulham).

(©NTB)

Les mer om

  1. West Bromwich Albion FC