Jobber på bensinstasjon og selger softis. Torsdag ble han Haugesunds helt i Europaligaen.

Haugesund fikk med seg et strålende utgangspunkt i Europa League. Med redusert lag var det ukjente navn som tok grep.

Her har Kevin Krygård muligens sikret en ekstra lang sommer for Haugesund i Europa.

Ingen Ibrahima Wadji. Ingen Alexander Stølås. Ingen Christian Grindhaug. Ingen Torbjørn Kallevåg.

Men med 19 år gamle Kevin Krygård. Det var nok til at FKH tok skalpen til Sturm Graz. Østerrikerne tapte 0–2 på Haugesund stadion og skal slite med å ta seg videre til europaligaens tredje kvalikrunde.

Takket være ukjente navn som Krygård, kan PSV Eindhoven eller Basel bli neste motstander i en sommer som kan bli mer spennende enn antatt for FKH. Og denne Krygård da, som onsdag sto på en bensinstasjon i Haugesund og solgte softis.

Kevin Krygård i intervjusonen etter FKHs europacupbragd.

Visste ikke at han skulle spille

– Det går mye i is på sommeren. Jeg aner ikke hvor mange jeg har solgt, flirer han.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg kom til kamp og hadde ikke fått laget enda. Det var utrolig deilig å se at jeg skulle starte. Da gjaldt det å ta muligheten, sier den ukjente tenåringen med tre kamper i Eliteserien i beltet.

Det gjorde Krygård. Spesielt etter 54 minutter.

– Det var et frispark på hjørnet av 16-meteren, Kristoffer Velde slo inn, ingen var på ballen som gled igjennom feltet og jeg sto på bakre og la den mellom beina på keeper, beskriver unggutten.

– Gikk i svart

– Det var sinnssykt deilig. Da gikk det i svart i topplokket og da gjaldt det å ta til seg all jubel med fans og lagkamerater, sier Krygård.

Niklas Sandberg doblet ledelsen og plutselig er Haugesund smått favoritt før returkampen i Østerrike. Men det går an å tape 3–0 der nede.

– Det er mulig å tape 3–0 hvis vi drar ned og tror vi er videre. Vi må være 100 prosent skjerpet, for det blir ikke lett på bortebane. Vi må ha samme tankegang som hjemmekampen. Skjerpet og tørre å spille, fastslår han.

Sjokoladestrø

Blant Haugesund-profilene på fraværslisten var altså Kallevåg, som sonet karantene og derfor kunne unne seg en softis onsdag. Han roser unggutten. Både talentet foran kassa og bak kassa.

– En veldig god spiller. Allround. En spiss som kan spille overalt. Det var knallkult å se han herje sammen med resten på midtbanen, sier Kallevåg og fortsetter:

– Og ja, jeg kan bekrefte at jeg kjøpte is av ham. Med sjokoladestrø både på topp og bunn, siden jeg kjenner ham. Det er ekstremt godt, sier han lattermildt.

Torbjørn Kallevåg er glad i softis med sjokoladestrø.

Ambisjonene

Ambisjonene til den hittil ukjente tenåringen er derimot å komme seg bort fra Shell-stasjonen.

– Først og fremst skal jeg komme meg inn på laget til Haugesund. Så vil jeg jo spille i utlandet en gang. Men jeg trives på Shell så lenge, det er gode kroner på siden, sier Krygård.

Haugesund lekte med nordirske Cliftonville i første kvalikrunde og vant lekende lett 6–1 sammenlagt. I en eventuell neste runde vil altså taperen av Champions League-kvaliken mellom PSV Eindhoven og Basel vente.

Med andre ord kan det bli tøft å nå playoff, der flere titalls millioner og gruppespill står på spill.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk