Fotball

Vil ikke svare på om Bille risikerer sparken

Men Erik Hoftun håper å kunne avslutte «Bille-saken» i løpet av morgendagen.

 • Christian Skare Stendal
svp://26362?view=adressa

LERKENDAL (adressa.no): Erik Hoftun gikk rett i et møte på RBK-brakka etter ankomst fra Bodø tirsdag, og etterpå svarte han et relativt stort presseoppbud om den videre fremdriften i saken om Nicki Bille Nielsen.

— Vi holder fortsatt på å skaffe oss informasjon om det som har skjedd, og så skal vi i løpet av dagen ha et møte med Nicki, sier Hoftun.

Møter Bille på ukjent sted

Rosenborg ønsker blant annet å komme i kontakt med politiet i København etter hendelsen i Danmark natt til fredag. Det er imidlertid foreløpig uklart om Hoftun vil reise til Danmark for å møte politiet.

Erik Hoftun møtte pressen. RICHARD SAGEN

— Vi har ikke full oversikt foreløpig, og har blant annet ikke fått pratet skikkelig med Nicki enda. Det er kanskje det viktigste, sier Hoftun.Det møtet kommer til å skje på et for pressen ukjent sted i løpet av dagen. Hoftun tviler på at klubben kommer med flere uttalelser tirsdag. Samtidig er han tydelig på at han ikke vil at saken skal dra ut i langdrag.

— Vi håper å innhente mest mulig informasjon i løpet av dagen og kanskje i morgen. Vi ønsker ikke at dette skal dra lenge ut i tid, sier klubbens sportslige leder, som tviler på at det kan komme en avgjørelse tirsdag.

Hoftun har sett den mye omtalte videoen av politiets pågripelse av Nicki Bille Nielsen, men ønsker ikke å si hvordan klubben opplever innholdet.

- Må tenke på Rosenborg

I går var spillerkoordinator Harald Pedersen hjemme hos den danske spissen. De to så kampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg sammen.

— Det er klart vi skal ta bare på Nicki. Han er en fin gutt. Han har vært innblandet i noen uheldige episoder, men Nicki skal vi ta vare på. Samtidig må vi tenke på Rosenborg, sier Hoftun, som også forteller at spissen er lei seg og preget av situasjonen som har oppstått.

- Er det aktuelt å gi ham sparken?

— Det har jeg ikke noe svar på.

Men det er altså viktig for klubben å få til en hurtig avgjørelse.

— Du ser jo rundt meg at dette tar litt fokus fra det vi egentlig skal holde på med, det å spille fotball. Så vi ønsker ikke at det her skal dra ut mange dager i strekk, sier Hoftun, som ikke opplever at saken er en storm i et vannglass.

— Når en av våre spillere er innblandet i en hendelse med politiet er det i utgangspunktet alvorlig, sier han.

SPORTSDØGNET

 1. Les også

  - Til slutt vet man ikke hvem man kan stole på

 2. Les også

  Politiet kan få RBK-hjelp

 3. Les også

  Hoftun: - Bille burde ha sagt fra tidligere

 4. Les også

  TV 2: - Bille sa han ikke fikk puste

 5. Les også

  - Støtter Nicki så lenge han er min lagkamerat

svp://26362?view=adressa

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  RBK har ikke fått det de trenger fra København-politiet

 2. FOTBALL

  Hoftun: - Listen ligger lavt for Bille

 3. FOTBALL

  Hoftun vurderer å dra til København

 4. FOTBALL

  Hoftun holder RBK-tilhengerne på pinebenken

 5. FOTBALL

  Politiet kan få RBK-hjelp

 6. FOTBALL

  - Nicki forklarte seg godt