Fotball

Klepp-jentenes målsetting: Champions League-spill

Suksess i serien gir høyere ambisjoner.

Tuva Hansen sikter høyt. Foto: Svein Hagen

  • Tore Kommedal Asheim

Klepp har startet sesongen over all forventning. Nå håper de å kunne prøve seg i europeisk konkurranse.

– Målet vårt er jo å ta medalje. Vi håper å kunne få spille kvalifisering til Champions League, sier kaptein Tuva Hansen til Aftenbladet.

Etter syv spilte kamper ligger Klepp komfortabelt på tredjeplass i Toppserien. De har en luke på fire poeng ned til fjerdeplassen. De har langt opp til ledende Lillestrøm på førsteplass. Det legger ikke demper på ambisjonen.

Kapteinen tar sikte på at klubben skal ta en av de øverste plassene. En annenplass vil gi muligheten til å spille kvalifisering til Champions League. Seriegull gir direkte avansement til 1. runde.

Konkurransen har de senere årene utviklet seg kraftig på kvinnesiden. Finalen i år gikk ble spilt i Kiev mellom Wolfsburg og Lyon torsdag. Ada Hegerberg scoret i 4–1-seieren for sistnevnte.

To norske lag deltok i Champions League forrige sesong. Avaldsnes ble slått ut i 1.-runde av Barcelona. LSK kom til 2.-runde, men tapte for Manchester City.

Les også

Tuva Hansen: – Hjelper ikke å dominere kampen

Maria Thorisdottir forlot Klepp i midten av forrige sesong. Hun vant FA-cupen med Chelsea i sin første sesong i England, nå lukter gamleklubben på medalje. Foto: Pål Christensen

Lykkes uten stjerne

Klepp var med i medaljekampen i fjor. Det endte med en fjerdeplass. Det var klubbens beste plassering på over ti år. Nå snuser de igjen på edelt metall. Og det uten stjernen Maria Thorisdottir.

Midt i forrige sesong ble hun solgt til Chelsea. Thorisdottir ble nylig serie- og FA-cup-mester med sin nye klubb.

– Det gikk egentlig ikke så ille etter at Maria forsvant. Flere spillere tok ansvar, og det ser vi nå. Vi ser også at toårsplanen med Olli (Harder, trener) fungerer som den skal. Vi har beholdt grunnstammen, og vokst som lag. I tillegg har vi truffet på spillerne vi hentet fra USA, McKenzie (Berryhill) og Lindsey (Harris), forklarer Hansen.

Les også

  1. Tameka Butts første scoring for sesongen

  2. Klepp-spillerne tok ny seier og strutter av selvtillit: – Vi er i flytsonen

Møter Kolbotn borte

Denne lørdagen møter Klepp Kolbotn på bortebane. Kolbotn ligger fire poeng bak Klepp, men har en kamp mindre spilt.

Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 2–0 seier til Klepp. Med seier kan Klepp komme likt på poeng med Sandviken.

– Det blir en knokkelkamp. Slik det alltid er mot Kolbotn, sier Hansen.

Les mer om

  1. Klepp
  2. Toppserien