Fotball

Hou Sæter (17) får sin Europa-debut for Rosenborg

Unggutten starter returoppgjøret mot Vikingur.

FÅR SJANSEN: Kåre Ingebrigtsen avslører at John Hou Sæter (17) starter mot Vikingur.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Den siste treningen før returoppgjøret mot Vikingur ga fåsvar om hvilket lag Kåre Ingebrigtsen velger å stille med. Rosenborg-treneren lettet imidlertid litt på sløret.

— Det eneste jegkan avsløre er at John Hou Sæter får sjansen, sier han.

Les også

RBK-aktuelle Tønne tilbudt kontrakt på Island

17-åringen imponerte i oppkjøringen til sesongen, men har fått lite spilletid i vår. Nå får han sin første Europa-kamp, noe han har drømt om siden han var en liten gutt.

— Å få gjøre det med RBK blir selvfølgelig veldig gøy. Selv om det ikke blir fullsatt mot Vikingur,er det spesielt, sier Hou Sæter.

Etterlyser høyere tempo

I det første oppgjøret mellom lagene, lå Vikingur defensivt og satset på kontringer og dødballer. Etter 2-0 til Rosenborg i første kamp må de nå mer fremover om de skal ha et håp om avansement. Hou Sæter er usikker på hvordan kampbildet kommer til å bli.

— Det er vanskelig å si.Jeg tviler på at de går ut høyt. Først tar de nok krigen og ligger defensivt, så kanskje de står høyere etter hvert. Vi må få ballen til å gå raskere enn vi klarte i den første kampen. På en våt gressbane skal de ikke klare å henge med og vi skal være bedre.​

Hou Sæter håper å bidra så mye som mulig og øke sjansen for flere sjanser fremover. Ungguttener kjent som en teknisk spiller med en god pasningsfot og som liker å ha ball. Mot Vikingur er deten kombinasjon som kangi blåmerker. De færøyske spillerene var nådeløse i duellspillet og ikke redde for å gi juling.

— Vi vet det er et lag som går inn 100 prosent i alle dueller og ikke gir noe gratis.De bremset ikke i taklingene, så det er om å gjøre å få ballen og gi den videre til noen andre så raskt som mulig, sier han og ler.

Les også

Stamnestrø: - Blir du god nok, kommer pengene etter hvert

Varsler endringer

Hvilke andre spillere som starter mot Vikingur er ikke kjent, men det vil bli gjort noen endringer på laget som tapte 1-0 mot Bodø/Glimt søndag.

— Laget vi stiller med er et friskt, energiskt og sterkt lag.Vi kjenner på slitasjen og det er viktig at dem som starter er 100 prosent og klare til å spille 90 minutter.

Helland og Strandberg står over

Pål André Helland er tilbake i trening etter skaden han pådro seg mot Molde, men får hvile mot Vikingur. Det får også Stefan Strandberg, som har slitt med smerter i kneet den siste tiden.

Hele troppen:

André Hansen, Mikael Dorsin, Holmar Örn Eyjolfsson, Mike Jensen, Riku Riski, Tomas Malec, Tobias Mikkelsen, Alexander Lund Hansen, Alexander Søderlund, Jørgen Skjelvik, Emil Nielsen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson, John Hou Sæter, Sivert Solli, Andreas Helmersen, Per Magnus Steiring

Les også

  1. Trenervikar Hoftun: - Det var ikke coaching i verdensklasse

  2. Mikkelsen om Søderlund: - Deilig å ha en slik spiller på laget

  3. Selnæs nekter å snakke om de gule kortene

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK