Fotball

Nå er det slutt for Berg Hestad

Veteranen har bestemt seg for å legge opp etter sesongen.

Siste sesong: Daniel Berg Hestad gir seg som toppspiller selv om han har vært blant Moldes beste spillere i de siste Europa-kampene.
 • Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE (Rbnett): Han har sagt det før og ombestemt seg. Men nå hevder Daniel Berg Hestad hardnakket at han er inne i sin siste sesong som toppspiller. Ikke en gang den eventyrlige åpninga i Europa League mot Fenerbahçe får 40-åringen til å forandre mening.

Les også

Høiland om straffen: - Ikke hver dag 35.000 piper på deg. Det var kjekt

— Ja, jeg har bestemt meg for å legge opp. Jeg er sikker. Det er på tide å stikke fingeren i jorda og si at nok er nok. Jeg har egentlig innsett at tida er inne nå.

- Egentlig?

— Hehe. Det skal i hvert fall fryktelig mye til for at jeg skal ombestemme meg. Det er veldig artig å være med på slike prestasjoner som vi har gjort i det siste, spesielt i Europa. Men jeg har lyst til å gi meg mens jeg er skadefri og føler at jeg holder nivået. Jeg vil ikke ha en trist sorti med skader og dårlige prestasjoner. Jeg vil bestemme det sjøl, jeg vil ikke at noen skal be meg om å slutte, sier Berg Hestad til Rbnett.

Les også

Detaljen på drakten får fransk storavis til å reagere

Molde-trener Erling Moe er tydelig på at kapteinen kunne spilt en sesong til hvis han selv var motivert.

— Slik han framstår nå er jeg ikke i tvil om at han holder ett år til. Men det er bare han selv som kan vite hva som er riktig. Den vurderinga overlater jeg til Daniel.

- Hvordan vil du karakterisere lagkapteinens innsats i Istanbul?

— Jeg må virkelig skryte av ham både på og utenfor banen. I kamp og trening legger han ned en enorm innsats. Det Daniel gjorde mot Fenerbahçe var rett og slett fantastisk. Det har knapt skjedd i europacupens historie at en utespiller på 40 år løper opp, løper fra og dribler av store stjerner på denne måten. Jeg tror det er mange som ikke forstår helt hvor stor prestasjonen til Daniel faktisk var i denne kampen, sier Erling Moe.

Daniel Berg Hestad spiller garantert ikke fra start mot Rosenborg søndag. Målet er at veteranen skal restituere kroppen slik at han er hundre prosent klar igjen mot Strømsgodset onsdag.

Les også

 1. Billettrush etter Molde-bragden: - Det tok helt av!

 2. Forren: – Jeg håper folk skjønner hvor stort det er

 3. «Molde og Rosenborg gjorde Norge stolte»

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Europa League
 3. Fenerbahçe SK
 4. Molde FK