Rosenborg gikk på sjokktap mot bunnlaget Bodø/Glimt

Rosenborg kunne ha fått seks poengs forsprang med seier i Bodø. De misbrukte muligheten og gikk på sesongens andre tap.

Rosenborg gikk på et overraskende tap mot Bodø/Glimt. Her fortviler Mikael Dorsin og Jørgen Skjelvik, mens Glimt-spillerne feirer i bakgrunn.
  • Birger Løfaldli

Bodø/Glimt — Rosenborg 1-0

I og med at Stabæk ble slått 4-1 av Start lørdag, var Rosenborg i posisjon til å sikre seg en solid luke til resten av lagene. Da måtte imidlertid Bodø/Glimt slås. Det maktet ikke Kåre Ingebrigtsens menn, som tapte 1-0 søndag kveld.

RBK leder fortsatt eliteserien, men forspranget er bare på tre poeng ned til Stabæk etter halvspilt serie.

Sjokkåpning

Bodø/Glimt sjokkåpnet på hjemmebane denne vakre sommerkvelden. Allerede etter ett minutt kom gultrøyene til sin første sjanse. Da var det RBKs midtbanemann Ole Selnæs som stoppet skuddet.

Bare minuttet etterpå var det eks-RBK-er Trond Olsen som kom til en skuddmulighet. Han sendte ballen via midtstopper Holmar Örn Eyjolfsson og i mål. Dermed 1-0 etter bare to minutters spill - på Glimts andre sjanse i kampen.

Kampen var svært fartsfylt fra start. RBKs første sjanse kom bare minuttet etter Glimts scoring. Da var det Fredrik Midtsjø som var frempå fra 15 meters hold.

Gode redninger av Hansen

Få minutter senere spilte Jonas Svensson ballen flott frem til Tobias Mikkelsen, som sendte den videre til Mike Jensen. Dette skjedde etter ni minutters spill. Jensen fyrte av et skudd, men Pavel Londak i Glimt-buret fikk slått ballen til corner.

Etter dette roet opgjøret seg litt, men både Glimt og RBK var frempå flere ganger før pause, uten at det ga tellende resultat. Etter 28 minutter leverte Rosenborg-keeper André Hansen en kjemperedning etter en heading fra Fitim Azemi.

Stillingen ved pause var dermed 1-0. Etter hvilen utmerket Hansen seg igjen etter ni minutter. Da holdt han RBK inne i kampen med en ny sterk redning på et skudd fra skrått hold.

Kjempesjanse fra Azemi

Selv om det var Rosenborg som jaget utligning, fortsatte Glimt å trykke på fremover. Etter 66 minutter kom Azemi til en meget stor mulighet. Han ble spilt gjennom av Alexander Sørloth og kom helt alene med André Hansen. Heldigvis for Rosenborg sendte han ballen utenfor mål.

Kampen bølget frem og tilbake. Etter Bodø/Glimts enorme sjanse, var det Rosenborg som var frempå. Ballen havnet til slutt hos Tobias Mikkelsen. Han fikk sendt i vei et skudd, men det ble avverget.

Azemi hadde en ny gigasjanse på overtid, men lyktes heller ikke da med å få ballen i mål. Ved siden av scoringen var Azemis to sjanser i andre omgang kampens største muligheter. Alexander Søderlund var også farlig frempå på overtid, men heller ikke han fikk ballen i mål for Rosenborg.

God Sørloth

Mens det var eks-RBK-er Trond Olsen som satte inn den avgjørende scoringen for Bodø/Glimt, utmerket også trønderen Alexander Sørloth seg med godt spill for gultrøyene.

— Han har vært en viktig bidragsyter til det Glimt har prestert fremover. I tillegg har han gjort en god defensiv jobb, sa TV2s ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen om Sørloth.

Kampen endte 1-0. Rosenborg gikk på sitt andre tap for sesongen. Det første var borte mot Mjøndalen 12. mai.

— I dag gjorde vi en god kamp. Vi lå og tok i mot og var defensivt trygge, kommenterte en svært fornøyd matchvinner Trond Olsen til TV2 etter kampen.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk