Fotball

Vikings medaljehåp forsvant på Alfheim

Jubel ble raskt snudd til fortvilelse.

svp://101838?view=bt
  • Jan-erik Larsen

ALFHEIM: Viking hadde Tromsø i kne, maktet ikke å avgjøre kampen da de ledet 1-0, og krasjet trolig ut av medaljekampen med 1-3 tapet for Tromsø.

Kjell Jonevret tror medaljehåpet nå er ute, noe han beklager:

— Vi fikk en ekstra mulighet med gavepakken fra Aalesund (seieren over Stabæk). Da er det skuffende at vi ikke griper den. Men den siste timen var vi svake, vi ble liggende alt for lavt og tapte alle nærkampene. Tromsø ville mye mer enn oss, sier han til Aftenbladet.

- Får Viking nå smake på at troppen er tynn etter avgangen til Berisha og de Lanley?

— Tja, vi har de spillerne vi har, det har vi visst en stund. Og vi er ikke bedre enn de spillerne vi mønstret på Alfheim i kveld, svarer Jonevret.

Jubel ved Viking-benken da Vikings Suleiman Abdullahi scoret tidlig.

Med bortekamp mot Molde i nest siste serierunde skal det godt gjøres å hent inn Stabæk og Strømsgodset i de tre siste rundene, selv om Stabæk kommer til Viking stadion neste søndag. Den muligheten Viking hadde til å kople seg på i topp-tre forsvant med en svak avslutning på den første omgangen og en enda mer energiløs andreomgang.

Les også

Medaljeplass i sikte for Viking

— Vi skule avgjort denne kampen før pause, da burde vi scoret både to og tre mål, sier en skuffet Kjell Jonevret.

Viking-treneren så laget falle sammen etter pause på Alfheim, der Tromsø fikk betalt for det laget hadde trent på hele uka forut for kampen: Dødballer. 1-1 kom på et hjørnespark, der markeringen på Runar Espejord glapp og 2-1 etter et frispark der Indridi Sigurdsson ikke maktet å klarere. Og ti minutter før slutt fastsatte Runar Espejord sluttresultatet til 3-1, da han dundret ballen i mål fra 20 meter.

For Viking blir det en tung natt i Tromsø og en lang hjemreise. I stedet for tetkontakt betyr tapet av løpet med største sannsynlighet er kjørt med tanke på medalje.

Sjansesløsing

Det begynte imidlertid bra. et åpningskvarter der lagene følte litt på hverandre, og de store sjansene manglet, tok Viking ledelsen da kampen tikket inn i sitt 16. minutt. Etter å ha klarert i eget forsvar, tok Viking en overgang og Steinthor Thorsteinsson fikk ballen midt på Tromsøs halvdel, han forserte noen meter og så at Pål Vestly Heigre sto langt ute. Lobben fra 25 meter var nesten perfekt, ballen traff tverrliggeren og på returen var Suleiman Abdullahi våken og kriget ballen i mål.

Like etterpå fikk Thorsteinsson en ny, god mulighet, men denne gang brukte han kraft fra snaut 16 meter og blåste ballen like over.

Vikings scoring var tøff å fordøye for både «Gutan» og hjemmepublikum, men for gjestene ble kampen akkurat slik de hadde håpet. De bød seg nemlig gode overganger, og etter 27 minutter burde Jon Dadi Bödvarsson øket til 2-0 da Suleiman Abdullahi spilte ham fri. Men alene med pål Vestly Heigre satte Bödvarsson ballen midt på TILs innleide keeper.

Tromsø skapte ikke mange sjansene i etablert spill, og satset mye på dødballer, i form av lange innkast, cornere og frispark, men både Iven Austbø og forsvaret foran ham var våkne. Da var Viking farligere på overganger og på pasningsfeilene Tromsø gjorde på egen banehalvdel.

De siste minuttene før pause var Tromsø mer med og hjemmelagets første skudd mellom stengene kom etter 42 minutter, da Magnus Andersen fyrte fra 16 meter, men skuddet gikk rett i armene på Iven Austbø. Så fikk Tromsø sin utlikning på overtid av første omgang. Og typiske nok, etter en dødball. På vertenes fjerde hjørnespark steg Runar Espejord til værs på spissen av femmeteren og headet ballen kontant i mål. Det var Kristoffer Haugen som ikke klarte å matche Espejord i hodeduellen.

Tromsø avgjorde

Utlikningen ga Tromsø blod på tann, og bare et drøyt minutt ut i andre omgang var hjemmelaget

nær ved å ta ledelsen, igjen etter et hjørnespark. Den harde corneren fra venstre gikk til rett til Simen Wangberg på fem seks meter, men denne gang fikk Austbø avverget på målstreken.

Kampen levde virkelig på 1-1, Viking trillet ball og lette etter bakrom, mens TIL var svært farlige på sine hjørnespark. Da timen ble rundet på Alfheim fikk Viking igjen reddet på streken. Det var Karol Mets som avverget hælsparket fra Ondrasek.

Dommer Tore Hansen var ikke spesielt populær hos hjemmepublikum, som stadig ropte på frispark til TIL, og kanskje lot Feda-dommeren seg påvirke litt? Etter 70 minutter fikk nemlig Tromsø frispark helt nede ved dødlinjen, og da ballen ble løftet inn i feltet sendte Magnar Ødegaard Tromsø i ledelsen, godt hjulpet av Indridi Sigurdsson, som ikke fikk klarert.

Da Runar Espejord avgjorde kampen var det keeper Iven Austbø som tabbet seg ut. Via en Viking-fot forærte han ballen til Espejord, som takket og blåste ballen i mål, helt nede i høyre hjørne fra over 20 meters hold.

Det var god kveld og god natt til Viking. I kampen om kampen om sølv og bronse.

Les også

«Er løpet kjørt om vi taper mot Tromsø?»

svp://101838?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL
  3. Viking FK