Fotball

Mikkelsen hadde gitt opp før superscoringen

Tobias Mikkelsen trodde ikke han skulle nå ballen, men bestemte seg for å ta sjansen.

TOMÅLSSCORER: Tobias Mikkelsen revansjerte seg etter stangtreffet og scoret to lekre mål mot Debrecen.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

DEBRECEN — ROSENBORG 2-3

DEBRECEN (Adressa.no): - Jeg kalte ham Houdini etter det siste målet, for det var bare å ta av seg hatten for den. Tobias er i form.

Det er lagkamerat Pål André Helland sin reaksjon på Tobias Mikkelsens andre og Rosenborgs tredje scoring i 3-2-seieren over Debrecen. Fredrik Midtsjø slo en for lang pasning til debutant Matthias Vilhjalmsson, men plutselig dukket Mikkelsen opp på venstrekanten. Dansken tok med seg ballen 40 meter og lobbet elegant inn scoringen.

— Jeg hadde egentlig gitt opp, men jeg tar sjansen og så står jeg plutselig foran målet. Jeg vurderte å spille den på tvers til Yann-Erik, men jeg tenkte jeg skulle prøve å tuppe den i mål. Det var deilig at den gikk inn, sier Mikkelsen.

Revansjerte seg

Mikkelsen hadde scoret på en nydelig kontring allerede før det. Holmar Örn Eyjolfsson brøt et innlegg og fikk ballen frem til Mike Jensen, som spilte til Alexander Søderlund. Spissen slo en lekker gjennombruddspasning til Mikkelsen, som ikke gjorde noen feil alene med keeper.

— Jeg synes jeg spilte bra. Det startet dårlig, men jeg kom mer med og fikk scoret to mål. Det viktigste er likevel at vi fikk et godt resultat og leverer en veldig god lagprestasjon. Det var et godt lag vi møtte, så dette kan vi være stolte av, sier Mikkelsen.

Det er kanskje ikke så rart at Mikkelsen mente det startet dårlig. Før hvilen hadde han mye tid og rom i Debrecens 16-meter, men klarte kun å treffe stolpen. Vondt ble til verre da Søderlund, på åpent mål, satte returen i tverrliggeren. Derfor var dansken glad for at det var nettopp de to som kombinerte på utligningen.

— Det var kjempedeilig. Det var en super kontring. Mike spiller den gjennom og Alexander kan høre at jeg ligger der og spiller blindt ut.

Konkurransen har hjulpet ham

Mot Debrecen noterte også vingkollega Pål André Helland seg for scoring og Yann-Erik de Lanlay fikk sin Rosenborg-debut. Kampen om vingplassene er tøffere enn på lenge og Mikkelsen har den siste tiden vist strålende form og står med tre mål på de to siste kampene.

— Det er bra at det er konkurranse om plassene. Det er med på å øke ferdighetene og jeg føler at det også har hjulpet meg.

Les også

  1. Helland om frisparkperlen: - Han måtte vært født under tverrliggeren for å redde

  2. Strålende utgangspunkt for Rosenborg etter målfest

Les mer om

  1. Europa League
  2. Tobias Mikkelsen
  3. Debrecen FC
  4. Rosenborg BK