Fotball

Gerrard unngår hyllesten: – Jeg ville bare ha brutt sammen

Steven Gerrard forteller i et intervju at det var tøft å dele avgjørelsen om Liverpool-exiten med familien.

EMOSJONELL: Det er vanskelig for Steven Gerrard å ta farvel med Liverpool, den eneste klubben han noengang har spilt for.
 • Roy Ellingsen

Fredag ble det offisielt at Liverpool-kaptein Steven Gerrard er ferdig i klubben fra sommeren. Lørdag stilte han til intevju med klubbens egen TV-kanal. Han legger ikke skjul på at det siste døgnet har tatt på.

– Det har vært rart. Jeg vil ikke lyge, det har vært mange følelser for meg og min familie det siste døgnet, men det er mange ting å utrette de neste seks månedene også, og det er viktig å tenke på, sier Gerrard.

At karrieren nå skal fortsette i en annen klubb, er ikke lett å bli dus med.

– Jeg må alltid sette meg og min familie først. Jeg tenker på meg selv og på klubben som ett. Jeg måtte ta en avgjørelse til det beste for klubben og meg selv. Til sommeren er jeg 35 år. Hele tiden har jeg visst at den dagen ville komme før eller siden, og nå kommer den. Forhåpentlig får jeg muligheten til å komme tilbake en dag.

Les også

«Gerrard er "en av oss". Han er en ujålete og lokal gutt»

Vanskelig beskjed

Det har vært vanskelig for ham å spille en mindre og mindre rolle på A-laget. Det er også det som har gjort at han nå forlater den eneste klubben han har spilt for.

– Nøkkeløyeblikket var da jeg snakket med manageren og han sa det var tid for å justere kampene mine. Jeg er smart nok til å skjønne at det er det beste for alle, men når du har vært fast på laget så lenge som jeg har, er det en vanskelig situasjon. Jeg kommer til å gjøre mitt beste, enten jeg starter eller som innbytter den tiden som er igjen, det må ingen tvile på.

Han har stor tro på dagens Liverpool-manager, Brendan Rodgers.

– Jeg skulle ønske at jeg møtte Brendan da jeg var 24, ikke at han kom til klubben da jeg var 32. Da tror jeg vi hadde sittet her og snakket om mange titler vi hadde vunnet sammen.

Å fortelle avgjørelsen til familien var også tøft.

– Det var vanskelig å fortelle det til jentene. At pappaen deres ikke skal spille for Liverpool lenger.

Les også

Liverpool bekrefter at Gerrard drar til USA

USA venter

Nå venter et nytt liv, et liv i utlandet.

– Jeg har bodd i Liverpool hele mitt liv, så det blir en forandring, men det ser jeg frem til.

All hyllesten han har fått har stort sett gått ham hus forbi. Han har bare fått med seg en liten del.

– Det har vært rørende å se reaksjonene, det lille jeg har sett. Jeg driver og svitsjer kanaler hele tiden, for å unngå det. Det var derfor jeg ville vente til etter Leicester-kampen med å komme med nyheten. Jeg ønsket ikke å ta fokus vekk fra kampen.

Det viktigste for ham nå, er å holde hodet kaldt og tenke på Liverpool resten av sesongen.

– Jeg må være sterk og holde følelsene tilbake, for det er mye arbeid som gjenstår ennå. Det er ingenting jeg heller vil enn å avslutte med et trofé og klubben blant de fire beste.

Av klubbens største

TØFT: At manager Brendan Rodgers (til h.) begynte å administrere kampene hans gjorde det vanskelig for Steven Gerrard å fortsette i Liverpool.

Hvem er Liverpools største spiller gjennom tidene? Kenny Dalglish? Kevin Keegan, Billy Liddell? John Barnes? Steven Gerrard? For Gerrard er det rart, bare å høre navnet sitt i den sammenhengen.– Jeg blir veldig ydmyk når jeg hører det. Å bli nevnt i samme åndedrag som spillere jeg alltid har sett opp til, det er stort for meg og min familie. Vi har alltid vært røde, og kommer til å være det for alltid.

Han drømte alltid om å spille for de røde.

– Jeg er blant de heldigste menneskene i verden.

Nå har han en ny drøm, å komme tilbake en gang i fremtiden, og igjen gjøre en forskjell.

Les også

– Jeg kan ikke se for meg Liverpool uten Gerrard

– Hvis jeg kan hjelpe klubben på noen måte i fremtiden, vil jeg gjerne det. Jeg kommer alltid til å være en supporter. Jeg har ikke lyst til bare å være Steven Gerrard, den tidligere spilleren. Hvis jeg får en rolle der jeg kan hjelpe laget, eller unge spillere å utvikle seg, vil jeg gjerne det.

Han offentliggjorde beslutningen sin nå, for å spare klubben og mediene for mye mas.

– Jeg ville ikke at det skulle trekke ut, at Brendan skulle få spørsmål hele tiden om hva jeg skal gjøre. Jeg sa til manageren hva som er planen. Jeg kan bekrefte at jeg skal til Amerika, men alt er ikke klart ennå, så jeg kan ikke si noe sted.

Nå håper han på ro, og en suksessfylt avslutning på karrieren i klubben han kom til som åtteåring.

– Vi har fremdeles sjansen til å komme blant de fire beste, men for meg personlig er det trofeer som er det viktigste. Det er det denne klubben handler om, å vinne trofeer og bidra til den fantastiske historien.

På spørsmålet om hvordan det blir å lukke skapet på treningsanlegget og forlate klubben for siste gang blir, får Gerrard tydelig en klump i halsen.

– Det er så vanskelig å si farvel, men håpet er at det blir mer «snakkes snart» enn et endelig farvel.

Les også

 1. Her er tallenes tale om Gerrards utrolige karriere

 2. Gerrard var Houlliers beste manøver

Premier League

SVUTMP
1Manchester City37286396247290
2Liverpool37278291256689
3Chelsea362010673314270
4Tottenham Hotspur372151164402468
5Arsenal37213135647966
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Steven Gerrard
 3. Premier League
 4. Liverpool FC