Ødegaard er med i Real Madrid-troppen til sesongens siste kamp

Martin Ødegaard kan få sin Real Madrid-debut mot Getafe lørdag.

TRENTE: Martin Ødegaard fra fredagens Real Madrid-trening på Valdebebas i Madrid. Nordmannen er i troppen tgil oppgjøret mot Getafe i morgen lørdag.

Fredag formiddag trente Martin ødegaard sammen med resten av Real Madrid-stjernen på treningsanlegget Valdebebas utenfor Madrid.

Det var den siste fellestreningen før lørdagens avsluttende seriekamp mot Getafe på Santiago Bernabeu.

Ødegaard med i sin andre tropp

Pressekonferansen etter treningen, som i stor grad handlet om Real Madrid-manager Carlo Ancelottis fremtid i klubben, ga ingen avklaring om Martin Ødegaard får plass i troppen til kampen i morgen.

Men senere på dagen bekreftet klubben på sine hjemmesider at Ødegaard er med i troppen.

Martin Ødegaard på trening med A-laget til Real Madrid tidligere i vår.

Dermed er også sjansene til stede for at 16-åringen kan få sin debut for Real Madrids A-lag.Ødegaard var også i troppen til oppgjøret mot Almería i april. Den gangen varmet han opp, men slapp ikke til.

Flere spanske journalister har denne uken vært skråsikre på at Ødegaard skulle få plass i troppen til Getafe-kampen. C More-kommentator Petter Veland sa til Aftenposten tidligere fredag at han ikke følte seg sikker på at Ancelotti ville rydde plass til ham.

Bonus med A-lagsdebut

— Blir Martin Ødegaard tatt ut i troppen, og eventuelt får sin debut, er det fullt mulig å begrunne det rent sportslig. Han har vært Castillas beste spiller i de to siste kampene. Og hadde det vært opp til klubbpresidenten Florentino Pérez så hadde han nok allerede fått debuten. Det ligger et press på Ancelotti der, sier Veland.

Og fortsetter:

— Det er jo en viss interesse her i Norge for om han får debuten eller ei, det blir en happening og en fin kveld hvis det skjer. Det skrives et lite stykke norsk fotballhistorie. Men det har ingenting å si for om Real Madrid har mer eller mindre tro på ham om han får noen minutter i morgen. Og for Ødegaard selv tror jeg han hverken mister selvtillit eller tro på prosjektet om han ikke blir med mot Getafe. Det har hele tiden vært en bonus om han skulle få A-lagsdebuten denne sesongen.

Sjefen møter klubbledelsen

Carlo Ancelotti ryktes å være på vei ut i Madrid. Utslått i Champions League i semifinalen, og 2. plass i serien bak Barcelona, er ikke godt nok i Madrid. Strengt tatt er vel ingenting godt nok for klubben som har en voldsom appetit på trenere.

— Vi skal ha et møte på mandag eller tirsdag. Da skal vi snakke om min fremtid og klubbens fremtid. Men jeg ønsker å fortsette, sa italieneren på pressekonferansen.

— Bestemmer klubben seg for at de vil bytte manager, så gjør de det. Da vil jeg huske tilbake på to fantastiske år her. Men jeg håper å få et tredje og et fjerde år her. Jeg stortrives her. Klubben, spillerne og byen. Jeg har det fint, sa Ancelotti, som understreket at han har et godt forhold til president Florentino Pérez.

Real Madrids kamp mot Getafe har avspark klokken 20.30 lørdag kveld.