Panathinaikos fulgte Strandberg på Lerkendal

RBK-midtstopperen storspilte, men mister neste kamp etter hodeskade.

Hellas-aktuell: Stefan Strandberg fikk trolig hjernerystelse og måtte bæres av banen rundt tjue minutter før slutt. Her sammen med RBKs organisasjonssjef Trond Alstad (til venstre) og styreleder Ivar Koteng i heisen ved garderobene på Lerkendal etter kampen.

TRONDHEIM (adressa.no): Den greske toppklubben Panathinaikos fulgte lørdag kveld Rosenborgs midtstopper Stefan Strandberg fra tribuneplass på Lerkendal.

Strandbergs kontrakt går som kjent ut i sommer, og da kan han forlate Rosenborg gratis. Mot Lillestrøm stortspilte midtstopperen, helt frem til han måtte forlate banen på båre etter 71 minutters spill. RBK-kjempen pådro seg sannsynligvis hjernerystelse da han smelte hodet sammen med en LSK-spiller.

— Han føler seg omtåket etter å ha fått seg en skikkelig smell fra siden. Vi følger de vanlige prosedyrene når det gjelder hjernerystelse. Tirsdagskampen (borte mot Mjøndalen) er nok uaktuell uansett, kanskje også 16. mai-kampen, sier Rosenborgs medisinske ansvarlige Haakon Schwabe.

Les også

Se hvordan Rosenborg senket Lillestrøm

Trolig sjefsspeideren

I starten av mai ble det i gresk presse kjent at Strandberg skal være på Panathinaikos sin ønskeliste. Adresseavisen vet at en representant fra klubben var på plass på Lerkendal lørdag kveld, og etter alt å dømme var det sjefsspeideren selv, danske René Henriksen.

Rosenborg dominerte kampen fullstendig i første omgang. Til pause ledet laget 3-0, noe som også ble sluttresultatet. Trener Kåre Ingebrigsten er svært godt fornøyd med det som skjedde de første 45 minuttene, da Strandberg og hans kolleger ryddet opp i de spede forsøkene fra Lillestrøm og RBK-angriperne stormet fremover og jaget scoringer.

— Vi snakket om at vi skulle ut og trykke til. Vi trodde at vi møtte et Lillestrøm-lag som var usikre på hvor de sto, og vi ville ikke la de spille på seg selvtillit, sier Ingebrigtsen til Adresseavisen.

— Vi ville sette dem under press med en gang. Det klarte vi, og når vi klarte å score på tre av sjansene så blir det bra.

Les også

Eggens tap i comebacket inspirerte Helland

Les også

Ekstrem RBK-åpning knuste kanarifuglene

Krever mer etter pause

— Var det nesten en perfekt omgang?

— Du spiller aldri perfekte omganger, men vi løftet lista vår de første 45 minuttene, sier han.

Andreomgang ble et antiklimaks i forhold til det som skjedde før pause. Det er ikke Ingebrigtsen fornøyd med.

— Vi skal jobbe med andreomgangen. Den må bli bedre, fastslår han.

Suveren toppscorer

Alexander Søderlund scoret RBKs to første scoringer. Nå er eliteseriens toppscorer oppe i totalt ni mål på sju kamper.

— Vi skapte mye og spiller bra. Det er synd vi ikke kjører på mer i andreomgangen, men det er bra å vinne uansett, smiler han.

Nå venter Mjøndalen på tirsdag, før Sandefjord kommer til Lerkendal 16. mai. Det er stor fare for at Rosenborg må klare seg uten Stefan Strandberg i begge de to kampene.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering