To tap på rad for første gang som Åsane-trener

Kjetil Knutsen har bare opplevd suksess i Åsane. Nå må han snu en tapsrekke.

svp://100410?view=bt

Treneren kom inn før 2014, og førte Åsane gjennom en kjempesesong som endte med et suverent opprykk. Starten på årets sesong var minst like imponerende, og frem til helgen som var, ledet laget 1. divisjon. Men onsdag tapte de oransje sin andre seriekamp på rad – for første gang siden Knutsen overtok – da Follo vant 1-0 på Myrdal. Å snu en dårlig trend blir en uvant oppgave for Knutsen i klubben han leder nå, til tross for at han har vært der i nesten halvannet år.

— Marginalt

— Hvordan blir den utfordringen?

— Vi har sagt at vi skal være utviklingsorienterte og ta nye steg hele tiden, men av og til blir det noen steg tilbake. Spesielt på søndag mot Sogndal var en sånn dag, og var vanvittig opptatt av å revansjere oss her, sier Knutsen.

Nedtur: Kjetil Knutsens Åsane har gått på to strake tap de siste dagene. ARKIVFOTO: Eskil Wie

Det klarte de ikke. Selv om Åsane hadde en stor mulighet til å ta ledelsen etter bare noen sekunder, tok Follo over utover i første omgang, og kunne gå til pause med ledelse. I andre omgang var Åsane for upresise fremover, og skapte få store sjanser.— I denne divisjonen er det tungt å komme under. Follo tettet igjen og prøvde å drepe tempoet når de fikk sjansen. Det var de gode til.

— Dette var en marginal kamp, og jeg synes prestasjonen vår var mye bedre enn resultatet. Det var langt bedre enn mot Sogndal, men vi var litt for putlete og unøyaktige, sier Knutsen.

Les også

Vi fulgte Åsane-Follo

— Visste det ville komme

Åsane-spillerne var langt nede etter den uvante opplevelsen det er for dem å tape to kamper på rad.

— Vi visste dette ville skje, at vi ikke ville gå ubeseiret gjennom sesongen. Vi kan peke på marginer, men jeg skulle gjerne sett oss mye bedre. Til tider var det for mange feil, og jeg vet at vi har mye mer inne, sukker Martin Ueland.

Follos mål kom etter 29 minutter, da Håvard Dalseth plutselig havnet alene med Åsane-stopper Eirik Wollen Steen. Follo-spissen vendte Steen bort og skjøt ballen inn i hjørnet bak Martín Sanchez Olsen.

— Veldig kjipt. Et altfor enkelt mål, som vi må hjem og se på video. Jeg står ikke her med noen god følelse nå, for Follo er et lag jeg mener vi bør slå. Jeg synes vi manglet litt både offensivt og defensivt, det ble 95 prosent begge veier, sier Olsen.

Neste oppgave for Åsane er Hødd borte 16. mai.

— Nå er vi inne i en tøff fase som vi har forberedt oss på ville komme. Det må vi håndtere, sier Kjetil Knutsen.

FAKTA

Åsane - Follo 0-1 (0-1)

Myrdal gress, 1. divisjon menn

Tilskuere: 585

Dommer: Sigurd Kringstad, Valder

Gult kort: Simen Lassen, Niklas Lerpold, Åsane.

Mål: 0-1 Håvard Dalseth (29.)

Åsane (4-4-2): Martín Sanchez Olsen - Rune Gravdal (Sverre Bjørkkjær fra 64.), Jahn-Ove Wiik, Martin Ueland - Damian Sanchez Olsen, Vegard Leikvoll Moberg, Simen Lassen (Stian Nygard fra 81.), Joachim Soltvedt - Niklas Lerpold, Magnus Nyborg (Joachim Forthun fra 81.)

Les også

Schjønberg ferdig i Nest-Sotra etter syv kamper

svp://100410?view=bt