Fotball

- En trist dag for Liverpool og engelsk fotball

Steven Gerrard vil ikke forlenge kontrakten med Liverpool. Det er en avgjørelse Jamie Carragher mener er riktig.

Steven Gerrards dager i Liverpool skal være over etter årets sesong. Jamie Carragher, til høyre, synes avgjørelsen er trist, men riktig.
FERDIG I LIVERPOOL: Steven Gerrard skal ha bestemt seg for å gi seg i Liverpool etter årets sesong.

Det er ventet at den populære spilleren som scoret to mål på straffer for The Reds første nyttårsdag, er klar til å gi sjokkbeskjeden om at han gir seg i den engelske klubben etter denne sesongen.Nå sier ryktebørsen at 34-åringen har bestemt seg for å fortsette fotballkarrieren på den andre siden av Atlanterhavet når kontrakten hans med Liverpool går ut etter denne sesongen.

Tidligere lagkamerat Jamie Carragher omtalte nyheten som trist, men riktig.

— En trist dag for Liverpool og engelsk fotball med Gerrard-nyheten. Alt i alt synes jeg det er en riktig avgjørelse, skrev Carragher på Twitter.

Les også

Liverpool rotet bort to poeng mot bunnlaget

— Så det var det, Gerrard drar. For en spiller han har vært for Liverpool. Han har tatt laget til et nivå de aldri hadde nådd uten ham, kommenterte Gary Lineker.

To mål

Gerrard var sentral og svært verdifull for Liverpool i 2-2 kampen mot Leicester første nyttårsdag, da han satte inn to mål på straffer, men fikk likevel ikke med seg mer en ett poeng for klubben sin på Anfield.

Det er lenge siden han er blitt koblet til LA Galaxy i amerikansk fotball, der også David Beckham spilte i en periode på slutten av karrieren sin.

Nå skriver avisen Daily Express at han kommer til å innkalle til pressekonferanse fredag, og der vil han komme med sjokkbeskjeden. Det gjør han for å stoppe ytterligere spekulasjoner rundt framtiden hans som fotballspiller.

Mange interesserte

Han er redd for at mange spekulasjoner vil bli en belastning for sesongavslutningen hans i Liverpool. Det er også ventet at klubber fra Midtøsten vil varsle interesse for ham når nyheten kommer om at han planlegger å forlate Liverpool.

I kontrakten står han fritt til å snakke med utenlandske klubber fra 2015, så han har kunnet starte forhandlinger siden midnatt første januar.

Gerrard har ikke spilte for andre klubber enn Liverpool i den fantastiske karrieren han har hatt, og det vil være en enorm nedtur for tusenvis av Liverpool-supportere dersom det virkelig er noe i ryktene som nå er videreformidlet av Daily Express.

Tilbud

Den populære kapteinen og spilleren skal ha blitt tilbudt ny kontrakt med Liverpool så sent som i november, men det sies at han allerede da hadde bestemt seg for at det var på tide å gå videre og søke nye utfordringer.

Han kom til Liverpool som åtteåring, og har spilt utrolige 695 kamper for klubben. Det er blitt 180 scoringer, og han har hatt gleden av å løfte 11 trofeer over hodet.

Størst var seieren i Champions League i 2005, da han var avgjørende for snuoperasjonen som gjorde at Liverpool vant kampen og trofeet på straffer etter å ha ligget under med 0-3 ved pause for AC Milan.

Dersom han gjør alvor av å forlate The Reds etter sesongen, kommer drømmen om å vinne Premier League til å bli en drøm, for det er ingen muligheter for Liverpool til å vinne serien i England denne sesongen.

Daily Express skriver at Gerrard som har avslått to tilbud fra Chelsea tidligere på 2000-tallet, ikke kommer til å satse på noen karriere i andre engelske klubber i respekt for Liverpool, klubben han bokstavelig talt har vokst opp i. (©NTB)

Les mer om

  1. Liverpool FC
  2. Steven Gerrard