Fotball

Slik opptrer et lag fullt av selvtillit

Rosenborg maler og maler og maler på. For de «vet» belønningen kommer til slutt. Se målene her!

  • Christian Skare Stendal
Rosenborg-spillerne kunne juble for seier i kveldskampen mot Odds Ballklubb.

Odds Ballklubb — Rosenborg 1-2Søndag kveld var det etter en førsteomgang av den skuffende sorten, men også en andreomgang av like overbevisende karakter.

Og selv om Alexander Søderlund misset mulighetene til å sende RBK opp i 2-1, ikke bare én – men tre ganger, skulle serielederne få belønningen.

For da samme Søderlund gikk i bakken ti minutter før slutt fikk Rosenborg straffe. Og Riku Riski ekspederte den sikkert i mål til 2-1. Samtidig ble André Hansen matchvinner i andre enden da han reddet en straffe i kampens siste minutt.

Det betyr at Rosenborg fortsatt er ubeseiret i årets eliteserie.

Frekkis

Det var hjemmelaget som hadde initiativet fra start, og Odd skapte flere halvsjanser i åpningen.

Men så var det denne Pål André Helland, da. I sin første kamp fra start siden serieåpningen mot Aalesund viste han tidlig at han hadde store planer om å være en trussel også søndag kveld.

Ti minutter var spilt da Helland utfordret Thomas Grøgaard, og Odd-backen måtte legge Helland i bakken på Rosenborgs høyrekant. Helland tok frisparket selv, og alle ventet et innlegg. Dermed sprakk den to mann store muren opp på midten, noe som var akkurat nok plass til at vingen kunne sende ballen gjennom muren og mot mål. Der snek den seg inn mellom keeper Sondre Rossbach og stangen – og til 1-0 for Rosenborg.

Men utligningen skulle komme. Rosenborg ble liggende fryktelig lavt i banen, og Stefan Strandberg var nær ved å sette ballen i eget nett da han stusset ballen bakover kvarteret etter Hellands mål. På den påfølgende corneren maktet ikke Rosenborg å stå imot. Oliver Occean vant luftduellen med nettopp Strandberg og keeper André Hansen, og på bakerste stolpe dukket Chukwuma Akabueze opp og nikket ballen i nettet fra kloss hold.

Bommet på ballen

Det var i det hele tatt en svak førsteomgang av Rosenborg i Skien. Spillerne slet med å finne hverandre, initiativene var utydelige og pasningene like upresise. Men etter 38 minutter kom angrepet som skulle ha endt med dagens andre RBK-scoring.

Tobias Mikkelsen skar inn fra venstrekanten, og tok med seg Espen Ruud på en aldri så liten karuselltur. Dansken skaffet seg tid og rom til å avslutte, og skjøt lavt i Rossbachs høyre hjørne. Odd-keeperen var raskt nede og slo ballen i stolpen – før den havnet i føttene til Alexander Søderlund. Han klarte imidlertid ikke stokke beina, og bommet på ballen i stedet for å sette den i det tomme buret. Gigantsjansen rant ut i ingenting.

Ny giv etter hvilen

Etter pause ble publikum vitne til et helt annet Rosenborg-lag i åpningen. Få minutter var spilt da Fredrik Midtsjø fant indreløperkollega Mike Jensen i feltet. Jensen kom for nær keeper Rossbach før han fikk avsluttet, men returen havnet hos Søderlund, som dermed fikk nok en stor mulighet. Denne gangen traff han ballen, men hamret ballen til side for mål.

Midtsjø fikk selv en mulighet kort tid senere, men det gode langskuddet ble slått til corner.

Ti minutter ut i omgangen var Søderlund i sentrum igjen. Denne gangen spilte Rosenborg seg flott fri på høyresiden. Tobias Mikkelsen kom seg til dødlinjen, og la ballen på skrått ut i feltet. Fra rundt ti meter satte Søderlund høyrefoten til, men sendte ballen himmelhøyt over mål.

Det var den tredje missen på tre store muligheter for eliteseriens toppscorer.

Straffedrama

Men så kom endelig scoringen. Alexander Søderlund gikk i bakken i en duell med Thomas Grøgaard, og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket.

Klok av skade fra Start-kampen, der Søderlund bommet fra ellevemeteren etter selv å ha blitt felt, overlot han ballen til innbytter Riku Riski. Finnen satte ballen til høyre for keeper Rossbach og i nettet.

Rosenborg var igjen oppe i ledelsen 2-1, og det var slett ikke ufortjent etter den andre omgangen.

Gleden kunne imidlertid fort blitt kortvarig. Da klokken tikket mot 90 minutter. Odds Håvard Storbæk gikk overende etter en takling fra Holmar Eyjolfsson, og Moen ga et nytt straffespark.

Espen Ruud fikk muligheten til å utligne, men André Hansen sto for en strålende redning og sørget for at RBK beholdt ledelsen. Og seieren.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Odds BK
  3. Rosenborg BK