Fotball

Fotballtopp: – Idrettsforbundet er verre enn Donald Trump

– Trump blir en liten gutt i forhold til hvordan Idrettsforbundet behandler pressen.

PÅ KANT MED MEDIA: USAs president Donald Trump (til venstre) har erklært store deler av media som sin fiende. Også Norges Idrettsforbund og president Tom Tvedt har hatt sine feider med pressen. - Sånn kan vi ikke ha det i norsk idrett, sier styreleder Ivar Koteng i Rosenborg.
  • Roar Lyngøy

Ivar Koteng, styreleder i Rosenborg, tok ordet under Norges Fotballforbunds ting på Ullevaal lørdag. Da temaet direkte eller indirekte representasjon ble diskutert, kom han med et solid stikk til Norges Idrettsforbund som har fått mye kritikk for manglende åpenhet.

– Det er ingen kamp mellom topp og bredde i norsk fotball. Vi er veldig enige om hvordan norsk fotball skal utvikle seg, har jeg en oppfatning av. Vi er enige om at vi skal jobbe med utvikling og at det skal satses på bredde og det å styrke utdannelsen av foreldre, sa Koteng før han fyrte av:

– Det er noen minuser og plusser med direkte og indirekte representasjon. Det største negative utslaget med indirekte representasjon ser vi på hvordan Idrettsforbundet opererer nå. Trump blir jo bare en liten gutt i forhold til hvordan Idrettsforbundet behandler pressen. Sånn kan vi ikke ha det i norsk idrett, sa Koteng fra talerstolen.

Les også

Reagerer kraftig på Tom Tvedts NRK-intervju: - Jeg tror hele Norge fikk seg en latter

Står inne for kritikken

Søndag sier Ivar Koteng til Bergens Tidende at han står inne for uttalelsene om USAs nye president og Idrettsforbundet.

– Jeg tenker blant annet på hvordan Idrettsforbundet har svart VG i den mye omtalte forsikringssaken, sier Koteng. (les mer her)

Ivar Koteng er styreleder i RBK. Han advarer mot at fotballen skal bli mindre åpen, og peker på Idrettsforbundet som et dårlig eksempel.

Idrettsforbundet er forelagt kritikken fra Koteng og sammenligningen med Trump. Generalsekretær Inge Andersen svarer slik:

– Vi har dialog med «Idrettens helsesenter» vedrørende den såkalte forsikringssaken, som er et heleid selskap av Norges Fotballforbund, og det er planlagt et møte om kort tid. «Idrettens helsesenter» er en av mange forretningsforbindelser av Norges idrettsforbund. Vår vurdering er at det må være bedre å møtes for å diskutere dette direkte, enn å diskutere forretningsmessige avtaler gjennom media. For NIF er det naturlig å jobbe gjennom vår organisasjon. Det finner vi riktig å gjøre også i dette tilfellet, sier Inge Andersen til BT.

Les også

Tom Tvedt snakker ut etter kritikken: - Jeg beklager. Jeg ble tatt på senga

Fotballtinget til Bergen?

På fotballtingets første dag tok flere til orde for at en indirekte representasjon kan føre til en uheldig maktforskyvning. Også Koteng ønsket å beholde dagens ordning med direkte representasjon, der de mindre klubbene er godt representert på forbundstinget og at det ikke styres sentralt hvem som skal få møte.

Konklusjonen ble at forbundsstyret skal se på tiltak for økt deltakelse, og samtidig sikre at deltakelsen er representativ. Forbundsstyret ble også bedt om å se på muligheten for at tinget i fremtiden kan legges utenfor Oslo. Bergen og Trondheim ble nevnt som mulige arrangørbyer.

– Jeg tror at styrken med direkte representanter er veldig bra. Da er makten i salen her, og ikke i 18 andre saler rundt omkring. Det er veldig effektivt. Og hvorfor er det viktig å ha det effektivt nå? Jo, for nå må styret få gjennomført det som skal til for at norsk fotball blir bedre. Det betyr at man må få en massiv satsing på breddefotball. Man må få ned byråkratiseringen og faktisk få pengene ut på fotballbanen der utviklingen skjer, sa Koteng.

– Kretsene må bruke mindre tid på forvaltning, og mer tid på utvikling. Dette hadde det vært artig å se spor av i budsjettet, men vi ser ikke veldig spor av at forbundet synes at vi skal begynne med denne linjen, sa Ivar Koteng fra talerstolen.

Les mer om

  1. Ivar Koteng
  2. Norsk fotball
  3. Norges Idrettsforbund
  4. Donald Trump