Fotball

Mer enn en avskjedskamp

Avskjeden med Nils Arne Eggen og Bent Skammelsrud har stått i fokus foran Rosenborgs avsluttende mesterliga-kamp mot Lyon. Men kampen er viktigere enn som så.

 • Christer Stensås

Det har vært mest snakk om Nils Arne Eggen og Bent Skammelsrud i forkant av morgendagens kamp mot Lyon. I og med at Rosenborgs siste håp om avansement forsvant etter 0-3 i Milano, er årets siste kamp nærmest blitt omgjort til en avskjedsfest for to av klubbens mest markante skikkelser. Trenerlegende Nils Arne Eggen og spilleren som står alene i verden med 11 strake seriemesterskap. Selv kampen har havnet helt i bakleksa.

Men Erik Hoftun poengterer at dette tross alt er en viktig kamp for Rosenborg på mange måter. Han lover full sportslig fokus i 90 minutter.

— Jeg tror ikke det blir noe problem. Vi kobler ut sånne tanker underveis. Vi vil gjerne gjøre dette på skikkelig vis. Det er den siste kampen for dem, men det er sesongens siste kamp for oss andre også. Vi har ikke tatt så mange poeng i Mesterligaen i år, og vi skulle gjerne doblet summen, sier Erik Hoftun dagen før sesongen avsluttes.

Han føler laget fortjener en trepoenger på tampen av Mesterligaen. Han synes sisteplassen i pulja sier lite om hvor gode Rosenborg egentlig har vært.

— Jeg synes vi har gjort en ok turnering. Vi har bare spilt én skikkelig dårlig kamp. Resten har vært bra eller skikkelig bra. Det er den siste kampen du husker best, for nå går vi inn i en lang dvale. Vi har stort sett gjort det dårlig i den siste kampen i Mesterligaen, så det ville vært greit å gjøre noe med den statistikken, sier Erik Hoftun.

— Dessuten vil en seier være viktig med tanke på kvalifiseringen til Mesterligaen neste år, poengterer Hoftun.

Følelser Likevel kan heller ikke Erik Hoftun legge skjul på at det er følelser i sving når han i morgen skal være med på å takke av duoen Eggen og Skammelsrud.

— Det er klart det blir vemodig, og det kommer nok en del tanker når kampen blåses av og publikum skal gi Nils Arne og bent en velfortjent takk. Jeg har tross alt tilbragt en så stor del av livet mitt sammen med dem, sier Erik Hoftun.

— Hva har Nils Arne Eggen betydd for deg?

— Han har betydd veldig mye for meg, både som menneske og fotballspiller. Han har lært meg ting som jeg tar med meg videre i livet, og det er jeg takknemlig for. Han har vært mer enn en fotballtrener for meg, sier Erik Hoftun.

 1. Les også

  Hareide kan bli nabo med Eggen

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Det var det

 2. SPORT

  Frykter en trist Hoftun-avskjed

 3. FOTBALL

  Ikke skremt av RBKs mesterligahinder

 4. FOTBALL

  Ga du deg for tidlig, Bent?

 5. FOTBALL

  Bent følte seg snytt

 6. FOTBALL

  Bent følte seg snytt