Brann tapte nye poeng i gullkampen: Ga fra seg ledelsen to ganger mot Bodø/Glimt

Kristian Fardal Opseth og Bodø/Glimt sørget for Branns annet poengtap på rad.

BODØ/GLIMT - BRANN 2–2

Serieleder Brann gikk på sitt første tap for sesongen med 0-4 hjemme mot Molde sist, i en kamp der Erling Braut Håland (17) leverte samtlige fire scoringer. Heller ikke i borteoppgjøret mot Bodø/Glimt evnet bergenserne å ta tre poeng.

Men det startet glimrende for rødtrøyene etter bare åtte minutter. En corner ble klarert ut til Ludcinio Marengo, som fyrte av et skudd fra 20 meter. Etter klabb og babb foran målet til Ricardo Friedrich fikk Sivert Heltne Nilsen plutselig stå alene på seks meter og banke ballen i mål. Hans annen scoring for sesongen.

Les også

Barmen peker på én fordel som har hjulpet Brann til tabelltopp

Det startet bra for Brann i kampen mot Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt var definitivt med i kampen, til tross for det tidlige baklengsmålet. Etter 23 minutter formaliserte presset seg i scoring. En feilpasning fra Heltne Nilsen havnet i føttene på José Isidoro, som avanserte fram i banen før han slo en glimrende pasning til Kristian Fardal Opseth.

Alene med Samuel Sahin-Radlinger var spissen iskald, og dermed sto det 1-1 på Aspmyra.

Unøyaktig

Hjemmelaget fortsatte å jobbe seg inn i kampen, og det var lite som minnet om at det var topp mot bunn i Bodø. Det sto uavgjort mellom lagene da Espen Eskås blåste av til pause.

– Vi er litt for unøyaktige på siste tredelen. Bodø/Glimt ligger lavt og venter på kontringene. Vi må opp med tempoet i angrepsspillet vårt om det skal bli mål etter pause, sa målscorer Heltne Nilsen til Eurosport på vei i garderoben etter de første 45 minuttene.

Kristian Fardal Opseth satt sitt femte og sjette mål da Bodø/Glimt spilte uavgjort mot Brann søndag kveld.
Les også

Her blir en ny Rosenborg-yndling (18) født

Det ble en intensiv start på den andre omgangen. Danske Philip Zinckernagel ble spilt alene med Sahin-Radlinger bare to minutter etter pause, men den tyske keeperen dro fram en fin beinparade og avverget scoring.

Et par minutter senere var det hjemmelagets keeper som måtte i aksjon. Peter Orry Larsen mottok ballen på ti meter og dro seg fint forbi Brede Moe før han fyrte av et skudd som Ricardo Friedrich reddet på mesterlig vis.

Herlig scoring

Det tok imidlertid ikke lange tiden før Orry Larsen skulle få sin scoring. Etter en snau time slo Skålevik et godt innlegg som midtbanespilleren headet i mål på herlig vis. Det var 29-åringens fjerde mål for sesongen.

Bare fem minutter senere var Opseth på farten igjen. Amor Layouni utfordret Rolantsson før han slo et perfekt innlegg som fjorårets toppscorer i 1. divisjon enkelt kunne sette i det åpne målet. Dermed sto det 2-2 i Bodø.

Ingen av lagene evnet å avgjøre kampen, og det endte dermed uavgjort.

Brann forblir serieleder, men luken ned til Rosenborg er redusert fra fire til to poeng etter den 16. serierunden. Bodø/Glimt ligger fortsatt på 12.-plass.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk